Amsterdam met twee teams naar Homeless World Cup

Amsterdam Dames en herenteam Amsterdam Zuidoost zullen ons land vertegenwoordigen op de Homeless World Cup die dit jaar van 10 tot 18 augustus in Poznan in Polen plaats vindt.

Amsterdam Dames wonnen de uit 8 teams bestaande damescompetitie na een spannende finale van Noord Veluwe, Amsterdam Zuidoost liet op de slotdag de tien hoogst geklasseerde herenteams achter zich door in de finale Cambuur Leeuwarden te verslaan. “Een droom is uitgekomen” verzuchten de aanvoerders van de Amsterdamse teams. “Hier hebben we het hele jaar voor gewerkt door te trainen, aan lokale Dutch Street Cup toernooien mee te doen en ritme en structuur op te doen.”

Bij de prijsuitreiking benadrukt Life Goals voorzitter, Frans Derks, het unieke karakter van de Dutch Street Cup waar sport naast spelplezier als middel wordt benut om mensen die buitenspel staan weer bij het gewone leven te betrekken. “Dutch Street Cup laat zien dat sport het verschil uitmaakt tussen passief op de bank te zitten en actief aan het leven deel te nemen. Dat Amsterdam hierbij de finale heeft gewonnen is prachtig. Maar ook de andere teams komt alle lof toe. Ze hebben zich de hele competitie met passie en enthousiasme ingezet, en laten zien dat sport een prima stimulans is om de stap terug naar de samenleving te zetten.”

Sport is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een sociaal gebeuren bij uitstek. Niet alleen voor sporters zelf, maar ook voor de vele vrijwilligers, toeschouwers en fans. Door sportbeoefening ontstaan ongekende kansen op maatschappelijke binding, integratie en sociale cohesie. Mensen, die elkaar vanwege een andere huidskleur, religie of sociale afkomst niet zien staan, leren elkaar beter kennen en krijgen meer begrip voor elkaar.

Het Leger des Heils gelooft dat mensen aan elkaar zijn gegeven om samen te leven. Samen dingen te ondernemen. Daarom is het Leger des Heils partner van de Dutch Homeless Cup. Deze voetbalcompetitie helpt om mensen meer in zichzelf te laten geloven, en meer vertrouwen en waardering te krijgen van de samenleving.

© Henk-Jan Oudenampsen
09-07-2013
Samenleving
https://www.legerdesheils.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies