Huis van Belle: Magazine en site voor christelijke tienermeiden

Online magazine Huis van Belle www.huisvanbelle.nl lanceerde in samenwerking met Uitgeverij Kok ook een offline magazine: Belle. Het tijdschrift dat écht anders is, noemen de makers het. Het magazine is bedoeld voor christelijke tienermeiden tussen 12 en 17 jaar.

De oprichtster van Huis van Belle is Eline Hoogenboom (foto). Zij werkte twee jaar met meiden in een achterstandswijk en merkte een behoefte bij meiden waar tot nu toe niet aan voldaan werd. Eline: ‘Met de website, die is opgezet als een huis met kamers, willen we meiden antwoorden geven op vragen en helpen bij de keuzes waar ze voor staan. Dat gebeurt door rolmodellen, christelijke meiden die bloggen over hun leven en op die manier een voorbeeld zijn. Huis van Belle wil tegenwicht bieden aan het huidige aanbod aan bladen en websites voor meiden. Voor christelijke tienermeiden was er online namelijk nog geen plek waar ze terecht konden voor goede informatie die evenwichtig gebracht wordt over bijvoorbeeld relaties, schoolkeuze, lichamelijke ontwikkeling, vriendschap etc.’

Huis van Belle weet sinds de start vorig jaar maart meer dan 18.000 unieke bezoekers per maand te trekken. Meiden bleken behoefte te hebben aan nog meer verdieping. Hoofdredacteur Eline Hoogenboom (28): Wij gunnen deze meiden heel erg een eigen blad. Meiden zijn onzeker en hebben veel vragen. Met dit magazine willen wij hun zelfvertrouwen vergroten en hen helpen bij het maken van keuzes en het vinden van een sterke identiteit.”

Dat het meidenblad echt anders is, blijkt uit het feit dat alleen echte meiden een plek krijgen. Er wordt niet gewerkt met modellen en photoshop wordt niet gebruikt om ‘puistjes of onderkinnen weg te poetsen’ zoals in het statement voorin staat. Belle staat voor ‘mooie meid’: goed zoals je bent maar wel het beste uit jezelf halen. In het blad staan artikelen over geloof, beauty, mode, cupcakes en zelfbeeld. Hou houd je stille tijd, zo bestrijd je perfectionisme, een schrijfwedstrijd met Corien Oranje, tips voor de perfecte zoen én een interview met zeilmeisje Laura Dekker. Hoogenboom: “Belle wil niet alleen meiden een spiegel voorhouden maar hen echt op weg helpen door hen aan het denken te zetten. Daarom vind je veel tips en de & nu jij pagina’s waarop meiden aan de slag gaan met wat ze gelezen hebben. Maar wees niet bang, het blijft gewoon een fijn blad om met een kopje thee op de bank te lezen!”

De meiden hebben op het platform meegedacht. Zo wilden de meeste meiden het favoriete recept van Trinity lezen, mocht een invulverhaal niet ontbreken en wilden ze een pagina waarop ze vertellen waar ze dankbaar voor zijn. Veel van de bloggers van Huis van Belle spelen een rol in het magazine.

Belle is 80 pagina’s dik en te koop bij christelijke boekhandels en online via huisvanbelle.nl. Het volgende nummer verschijnt eind 2013.

Thalina Koeleman
Huis van Belle
22-10-2013
Jongeren
https://www.huisvanbelle.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies