Leger des Heils zamelt schoenen in voor goed doel

Sinterklaas is in aantocht en dat betekent verwachtingsvolle blikken van kinderen, die zich verheugen op pepernoten, marsepein en cadeautjes. Niet voor álle kinderen is het Sinterklaasfeest vanzelfsprekend een vrolijke gebeurtenis, omdat juist zij geen cadeautje ontvangen. Voor hen start het Leger des Heils voor de tweede keer een schoenenactie.

Met de opbrengst uit de verkoop van de schoenen krijgen de ruim 2.000 kinderen in de jeugd- en pleegzorg of kinder- en jeugdhuizen van het Leger des Heils allemaal een Sinterklaascadeautje. Op 5 december ontvangen een heleboel kinderen een knuffelbeest van het Leger des Heils. Bovendien krijgen ze een dagje uit naar een pretpark. Zulke extraatjes zijn voor deze kinderen niet vanzelfsprekend en daarom extra welkom.

Meer dan tweehonderd bedrijven en organisaties hebben zich gemeld als schoenen-inzamelpunt voor medewerkers en/of klanten. Hiervoor hebben zij een speciale inzameldoos, ReBox, ontvangen. Ook supermarkt Emté en schoenenwinkel Bristol hebben zich opgegeven voor de Sinterklaas Schoenenactie van het Leger des Heils. Op hun vestigingen staat een ReBox waar klanten schoenen kunnen inleveren. Zo kan heel Nederland schoenen doneren aan het goede doel!

U kunt uw kinder- en volwassenschoeisel deponeren in onze ReBox. De locatie van het dichtstbijzijnde inzamelpunt bij u in de buurt vindt u op onze website: www.reshare.nl. Wilt u de schoenen per paar binden? De inzameling loopt van 14 november t/m 5 december 2013.

Jolande Uringa

19-11-2013
Samenleving
https://www.legerdesheils.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies