Bijbelmarathon in Hilversum: in 80 uur de Bijbel lezen

In juni heeft stichting Schreeuw om Leven een Bijbelmarathon in Hilversum gepland. Dat betekent dat de Bijbel van begin tot eind in het openbaar voorgelezen wordt. Dorenbos: ‘Om de hele Bijbel te lezen, heb je 80 uur nodig. We lezen dus ook ‘s nachts. Ieder leest afwisselend een kwartier. We willen maandag 2 juni om 11.00 uur beginnen en donderdagavond 5 juni om 20.00 uur eindigen.’

‘Eerder hebben wij Bijbelmarathons gehouden voor C&A en op de Groest. Vooral ‘s nachts ontstaat dan contact met de uitgaanswereld. Naast het lezen worden gesprekken aangeknoopt, folders uitgedeeld en is er een nazorgruimte waar hulp kan worden geboden. Het inloophuis Wording aan de Vaartweg is voortgekomen uit de Bijbelmarathons. Op 26 februari willen we dit plan voorbereiden en kerken en jongeren oproepen om mee te doen. De ervaring leert dat velen na schuchter te hebben meegedaan, enthousiast worden om anderen over het reddingsplan van Jezus te vertellen. Kom of stuur een afgevaardigde naar de bijeenkomst 26 februari om 19.30 uur bij Schreeuw om Leven, Ruitersweg 37a.’

Evangelist Jan van Montfrans, die vanaf het begin bij de Bijbelmarathons betrokken was, zal op 26 februari bij Schreeuw om Leven om 19.30 uur (Ruitersweg 37a) vertellen hoe het allemaal bij hem begonnen is en waarom zijn hart ligt bij evangelisatie en het opzetten van een inloophuis voor ouderen.

Remco van Ginkel geeft zijn getuigenis hoe hij door Johannes 3:16 krachtdadig tot geloof gekomen is en nu vol is om Hilversum op te roepen om voor Jezus te kiezen. Zij plaatsten samen met Erik Bloksma wekelijks een Kom tot Jezus advertentie in de Gooi en Eembode en zijn nu elke woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur te vinden voor de HEMA.

Ariëtte Westland zal vertellen hoe zij haar kinderen dichtbij Jezus wil opvoeden en datzelfde ook verlangt voor alle kinderen van Hilversum.

Astrid Mechielsen vertelt hoe haar abortus van vroeger haar nu in vuur en vlam zet om anderen te helpen.

De heer en mevrouw Dorenbos van stichting Schreeuw om Leven vertellen over de hulp bij zwangerschap en na een abortus vanuit de liefde van Jezus voor de medemens in nood.

Op 26 februari willen we ook bidden voor de verkiezingen voor de Gemeenteraad op 19 maart. L.P. Dorenbos staat op de lijst voor de ChristenUnie. De SGP heeft geen lijst in Hilversum. Uw stem is heel belangrijk. We bidden dat Hilversum voor het leven kiest.

We gaan op 19 maart op naar de stembus voor de Gemeenteraadsverkiezingen. Er zijn nu één miljoen abortusslachtoffers in Nederland. Dus ook heel belangrijk om 19 maart in uw dorp of stad te stemmen op een partij die voor het leven is. Op 22 mei stemmen we voor het Europese Parlement. Heel belangrijk, want het abortusvirus gaat te keer in Europa. Met de handtekeningenactie One of Us (Een van ons) hebben we samen in Europa 1,9 miljoen handtekeningen verzameld tegen experimenten met embryo’s. Dus stemmen helpt. En politiek Den Haag kijkt met argusogen naar de uitslag, want nu hangt het kabinet aan de SGP en de CU om bij stemmingen een meerderheid te halen! Heel belangrijk en bijzonder. We weten dat de HEERE kijkt en luistert hoe wij gehoorzaam zijn aan zijn geboden, ook als het om kiezen voor het leven gaat. Gebed kan harten van koningen en kandidaten veranderen.

De initiatiefnemers: L.P. Dorenbos, Remco van Ginkel, Jan van Montfrans.

redactie christelijknieuws
© Henk-Jan Oudenampsen
20-02-2014
Evangelisatie
https://www.schreeuwomleven.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies