Jurjen van Houwelingen spreker op de EO-Jongerendag

Zaterdag 14 juni 2014 organiseert BEAM (EO) de 40ste EO-Jongerendag. De jonge, gepassioneerde spreker Jurjen van Houwelingen – o.a. bekend van Denkstof en als buurtpastor en spreker nauw betrokken bij Vineyard Amsterdam – zal op het evenement stilstaan bij het thema ‘ONE’.

BEAM is erg blij dat Jurjen van Houwelingen op de Jongerendag komt spreken. “Jurjen is een jonge spreker met een groot hart voor jongeren, de kerk en Jezus. Hij past daarmee helemaal bij BEAM. Door zijn veelzijdigheid en zijn affiniteit met het thema ‘ONE’ geloven we dat hij de bezoekers van de EO-Jongerendag kan inspireren en bemoedigen Jezus te volgen in hun dagelijkse leven.”

Jurjen van Houwelingen (1983) is in het dagelijkse leven als ondernemer in Amsterdam flink aan de weg aan het timmeren met zijn eigen internetbedrijf GoPublic. Daarnaast spreekt hij veel bij jeugddiensten en in kerken; was hij lange tijd een van de sprekers van Crossroads International Church Amsterdam en is hij op dit moment in diezelfde stad buurtpastor bij Vineyard. Eerder was Jurjen als spreker betrokken bij de EO-webserie ‘Denkstof’ waarin hij al iets liet zien van zijn passie en enthousiasme voor jongeren en voor Jezus. Jurjen zelf ziet er naar uit om op 14 juni het podium van de Jongerendag op te stappen en iets van dat enthousiasme te delen. “Ik heb er ontzettend veel zin in. Eenheid met God en eenheid met elkaar, daar mag ik over spreken. Het is mijn verlangen dat we iets van die eenheid mogen ervaren. Ik ben benieuwd wat God gaat doen!”

Het thema ‘ONE’ gaat op diverse manieren terugkeren tijdens de Jongerendag. Zeker via de samenzang met de BEAM worshipband, maar ook tijdens de concerten van internationale artiesten als Newsboys, Rend Collective en Matt Redman. Aan die lijst van artiesten werd onlangs ook nog de Amerikaanse band Family Force 5 toegevoegd. De vijf heren behoren tot de top van de christelijke muziekindustrie, staan bekend om hun energieke shows, maar ook om het feit dat ze via die muziek jongeren willen inspireren met Jezus.

De kaartverkoop voor de EO-Jongerendag is al even van start gegaan. Veldkaarten zijn al niet meer beschikbaar; tribunekaarten nog wel. Deze zijn te reserveren via www.eo.nl/jongerendag

Persdienst EO
Evangelische Omroep
28-03-2014
Jongeren
https://www.eojongerendag.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies