Enthousiaste start leefgemeenschap de Wittenberg

Met een mooi startweekend is de vernieuwde leefgemeenschap gelanceerd. Ruim veertig jongeren vormen met elkaar deze gastvrije leefgemeenschap. De gemeenschap steunt op vier pijlers; leven, vieren, geloven en dienen.

Tijdens het weekend is nagedacht over de manier waarop de leefgemeenschap verder vorm gegeven kan worden zodat met elkaar een verschil gemaakt kan worden in de samenleving. Een belangrijk element binnen de gemeenschap is het getijdengebed dat ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds gehouden wordt. Rondom de maaltijd is plaats voor ontmoeting met elkaar en met gasten.

De achtergrond van de jonge mensen die deel uit maken van de gemeenschap loopt uiteen wat betreft leeftijd, kerkelijke achtergrond, en dag invulling. Naast Wittenbergstudenten zijn er ook jongeren die elders studeren of een baan hebben in de regio Zeist. Een prachtige diversiteit waarbinnen jonge mensen op een natuurlijke manier persoonlijk gevormd worden.

De leefgemeenschap wordt geleid door zes gedreven kernbewoners. Eén van de leefgemeenschappers: ‘Meteen bij de start was er een click en was er saamhorigheid, je deelt natuurlijk je geloof en je hebt dezelfde drive: groeien in geloof!’.

Zestien jongeren uit de leefgemeenschap volgen ook het onderwijsprogramma Een jaar Wittenberg. De lessen zijn maandag 1 september begonnen en donderdag 4 september was de openingsavond met ouders en vrienden.

Gerrina van Egdom
De Wittenberg
05-09-2014
Jongeren
https://www.dewittenberg.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies