Geslaagde jubileumdag de Wittenberg in Zeist

Op 13 en 14 mei vierde de Wittenberg haar 50-jarig bestaan. Op vrijdag begon het feest met een concert van zangeres Pearl Jozefzoon. Op zaterdag kwamen ruim 200 bezoekers af op de speciale jubileumdag. De relaxte sfeer, de vele ontmoetingen en het inhoudelijke programma maakten deze zonovergoten dag geslaagd.

Op vrijdagavond genoten ruim 50 mensen van een concert van Pearl Jozefzoon. Tijdens dit concert vertelde mevrouw Van Oord, de 2e vrouw van oprichter Govert van Oord, hoe de Wittenberg was ontstaan. In korte tijd overleden twee van zijn kinderen, een heel verdrietige tijd. Ze kregen een groot bedrag van de levensverzekering uitgekeerd. Met dit geld zijn ze de Wittenberg begonnen. Haar verhaal maakte veel indruk op de jonge mensen uit de leefgemeenschap van de Wittenberg.

Zaterdag was het thema Peper & zout. Zowel ‘s ochtends als ‘s middags waren er TED-talks: zes inspirerende sprekers hielden een gepeperd praatje van maximaal 10 minuten over thema’s die voor jongeren belangrijk zijn, zoals Tegendraads leven, Muzikaal leven en Getuigend leven. Bernard Terlouw, predikant en oud- directeur van de Wittenberg sprak tijdens ‘Getuigend leven’ over het lege testament. Veel ouders slagen er maar moeilijk in om hun geloof aan hun kinderen over te dragen. Hij was blij dat de Wittenberg al 50 jaar inspringt op deze kloof.

In de tuin stonden verschillende eettentjes. Voor de kinderen was er een springkussen. Binnen was een grote boekenmarkt en de fotopresentatie ‘50 jaar Wittenberg in beeld’. Dat bracht bij velen de nodige herinneringen naar boven.

Hoogtepunt van deze dag was de feestelijke dankdienst in de Nieuwe Kerk in Zeist. Het publiek was een mooie mix van jong en oud bij elkaar. De onderlinge verbondenheid was voelbaar. In diverse filmpjes vertelden 5 generaties hoe hun tijd op de Wittenberg had doorgewerkt in hun leven. Naast hoogtepunten mochten ook de mindere kanten worden benoemd. Drie betrokken organisaties spraken een dankgebed uit en baden voor de toekomst van de Wittenberg.

Bestuurslid Lubette Snippe kijkt voldaan terug: “De ontspannen sfeer, de zichtbare verbondenheid tussen jong en oud en niet te vergeten het mooie weer, maakten deze dag tot een waardevol moment. Na 50 jaar is de Wittenberg nog springlevend. Onze missie is en blijft om jonge mensen die midden in de wereld staan, te prikkelen Jezus Christus te volgen.”

De Wittenberg – Frans Hoogendijk
De Wittenberg
19-05-2022
Onderwijs
https://www.dewittenberg.nl/

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies