Zomerfestival op de Wittenberg: een plek om op adem te komen

In een samenleving die jongeren vertelt dat ze zelf alles uit het leven moeten halen, laat de Wittenberg een ander geluid horen. De Wittenberg is er om jonge mensen te helpen hun hart en leven op God te richten. Daarvoor is het belangrijk om te onthaasten en op adem te komen. Niet meegaan met trends van secularisatie en individualisme, maar juist vasthouden aan eeuwenoude Bijbelse waarden.

Op 29 Juni 2024 organiseert De Wittenberg de eerste editie van Het Wittenberg Zomerfestival ‘Op Adem’. Aan de hand van een gevarieerd programma met onder andere muziek, workshops, getijdegebeden, lezingen, sport- en spel, ontmoeting en ontspanning, is het Wittenberg festival een unieke ervaring die je niet wil missen.

Het programma is van 12:30 tot 20:30. Ben je tussen de 18 en 35 jaar? Blijf dan ’s avonds hangen voor onze speciale Youth Night met een silent disco, kampvuur en spelletjes. Een heerlijk moment voor een mooie tijd met je vrienden, of juist om nieuwe vrienden te maken! Wil je na deze gezellige avond niet meer naa rhuis rijden? Boek dan een overnachting!

Op adem

“Aan de hand van een mooi zomerfestival inspireren we mensen om zelf op adem te komen” aldus Felix. “Op adem komen betekent dat je je aandacht vestigt op dingen die echt belangrijk zijn in het leven. Ook verwijst het thema naar de levensadem van God. Waardoor en waaruit wij het leven ontvangen. We moedigen elkaar dagelijks aan om ons dat te realiseren en in afhankelijkheid van God te leven. Door een festival te organiseren beogen we de mooie en uitdagende dingen die we hierin ontdekken met een grotere groep mensen te kunnen delen.”

Programma

Het programma staat helemaal in het teken van ontspanning, ontmoeting en inspiratie. Op het festival is er veel ruimte voor muziek met optredens van The Bowery, Hanna Marieke & Band, Schrijvers voor gerechtigheid en Matthijn Buwalda. “Elke artiest legt met de muziek onze aandacht op een waarde die belangrijk voor ons is” legt Felix uit. Naast de muziek zijn er onder andere inhoudelijke en creatieve workshops en er zijn foodtrucks. Voor jongeren tot 35 jaar is er een speciaal avondprogramma die helemaal in het teken staat van ontspanning en ontmoeting.

De Wittenberg biedt het festival gratis aan. Aanmelden is verplicht en kan via de website “We hopen op intiem festival met een paar honderd bezoekers. Vol is vol.”

Over De Wittenberg

De Wittenberg, voorheen vooral bekend als Bijbelschool maar inmiddels de grootste christelijke leefgemeenschap van Nederland voor jongeren, is gehuisvest in een monumentaal pand in de bossen van Zeist. Samen maken we tijd en ruimte voor rust, gebed, verdieping en avontuur en ontdekken we hoe we ons het goede leven met God eigen kunnen maken.

Auteur: Anne-Lynn Wilbrink
Beeld: Videostill YouTube
Web: www.dewittenberg.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies