Erben Wennemars winnaar Majoor Bosshardt Prijs 2015

De Majoor Bosshardt Prijs is dit jaar voor Erben Wennemars. De prijs is zaterdag 12 september uitgereikt tijdens het Kunst & Theater Gala van het Leger des Heils in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

De kans die meervoudig wereldkampioen Erben Wennemars kreeg om uit te blinken in de schaatssport, vormde voor hem aanleiding zich in te zetten voor het Jeugdsportfonds. Het fonds zet zich in voor kinderen, voor wie sporten niet betaalbaar is, om geen kansen te missen die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Wennemars zet zijn bekendheid en contacten in voor dit doel. Ook bedacht hij het biologische yoghurtijsje Erbens Natuurijs, waarvan de winst ten goede kwam aan het Jeugdsportfonds.

Jury-oordeel

De jury van de Majoor Bosshardt Prijs ziet overeenkomsten tussen het werk van het Leger des Heils en hetgeen waar Erben Wennemars zich via het Jeugdsportfonds voor inzet. Sport is één van de speerpunten van het Leger des Heils en het werk van het Jeugdsportfonds past bij onze zorg voor ‘mensen zonder helper’. Hiermee handelt Wennemars in overeenstemming met de principes van Majoor Bosshardt en is daarom een terechte winnaar van de naar haar vernoemde prijs.

Majoor Bosshardt Prijs

De Majoor Bosshardt Prijs is ingesteld om het leven en het werk van majoor Bosshardt te blijven gedenken. Zo wordt zij een blijvend voorbeeld van onbaatzuchtigheid, liefde voor mensen en betrokkenheid bij de samenleving. Eerdere winnaars van de prijs zijn onder meer Sander Kramer, Prinses Laurentien, Lucille Werner, Marco Borsato en Erica Terpstra.

Kunst & Theater

Het Leger des Heils organiseert al enkele jaren een gala dat voortkomt uit het programma “Kunst en Theater”. Het doel van dit programma is om persoonlijke creatieve talenten te ontwikkelen van mensen die hulp en begeleiding ontvangen van het Leger des Heils. Het plezier dat deelnemers hieraan beleven en de inspanning om bijvoorbeeld voor anderen op te treden, helpt bij het oplossen van hun problemen.

Leger des Heils
Leger des Heils
13-09-2015
Samenleving
https://www.legerdesheils.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies