Bijna 20000 bezoekers voor de Zandsculpturen in Elburg

In het gezellige, toeristische stadje Elburg, tussen de oude botters van weleer, is het grootste verhaal uit onze tijd vormgegeven. In 5000 m2 hallen met 4000 m3 zand en meer dan 300 zandsculpturen verbindt deze unieke expositie bijbelverhalen, historie, kunst en cultuur.

Tot 8 meter hoogte verrijzen de Egyptische farao’s in zand, gemaakt door de beste zandartiesten ter wereld. ‘Vanuit de donkere Middeleeuwen’, zo vertelt Aad Peters, ‘wordt de toeschouwer langzaam naar de wortels van het christendom gevoerd.’

Reacties van bezoekers: ‘Eigenlijk moet je dit tweemaal zien, wat een diepgang en artisticiteit. In de paar uren die je hier ronddwaalt zie je toch dingen over het hoofd. Ik vond het geweldig!’ ‘Je denkt vooraf een mooi zandsculptuur te treffen. Maar het is zoveel meer: antieke schuiten, antieke deuren zelfs sluisdeuren, heel veel palmen maar bovenal word je geboeid door het verhaal en na elke bocht is er een totaal ander uitzicht.’

Deze expositie is een van de grootste in de wereld en het hele jaar open.

Kerst buiten de vesting

Naast de bestaande expositie zal er rond de kerst een grote kerststal te zien zijn. Vanaf 8 december opent de kerstexpositie in de hal van de Zandverhalen haar deuren. ‘We hebben hiermee één van de grootste kerststallen in Nederland’, legt Peters uit. ‘Het eeuwenoude Bijbelverhaal van de geboorte van Jezus met een traditionele kerststal wordt gecombineerd met verschillende actuele thema’s zoals vluchtelingen, een zee vol plastic en het omgaan met de natuur.’

Verder zal er een speciale kersttour zijn door de bestaande expositie die intussen al zo’n 20.000 bezoekers heeft getrokken nog voor de officiële opening.

Mirjam Schepik – Zandverhalen
Foto’s: © Henk-Jan Oudenampsen
05-12-2018
Web: www.zandverhalen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies