Film Unplanned van Abby Johnson mogelijk naar Nederland

De succesvolle christelijke verfilming van het biografische boek van Abby Johnson (Ongepland, uitgeverij De Banier) komt wellicht na de zomervakantie naar Nederland. De film gaat over het leven van Abby Johnson, een voormalige directrice van een abortuskliniek die eens moest invallen voor een assistente tijdens een abortus. Toen ze via de monitor zag wat een abortus is, raakte ze zo van slag dat ze niet meer wilde werken in deze industrie

Op 25 mei vond er uitgebreid gesprek plaats met vertegenwoordigers van de Amerikaanse producent. Er wordt naar gestreeft om nog voor de zomervakantie te beslissen of de film naar Nederland zal komen (in de bioscoop, op DVD en op televisie). Zes verschillende organisaties, waaronder Schreeuw om Leven, hebben hiervoor de handen ineengeslagen.

De pro-life film ‘Unplanned’ bestormde tijdens haar eerste weekend de hitlijsten. Het kwam op plaats vier terecht, boven een aantal grote producties. De film gaat over het leven van Abby Johnson, een voormalige directrice van een abortuskliniek die eens moest invallen voor een assistente tijdens een abortus. Toen ze via de monitor zag wat een abortus is, raakte ze zo van slag dat ze niet meer wilde werken in deze industrie. Ze werd pro-life activiste en is momenteel één van de meest gehoorde stemmen binnen de beweging.

Na haar succesvolle boek doet de verfilming het dus ook erg goed. Van de debuterende films was ‘Unplanned’ zelfs de op één na best bezochte film. Dat kan gerust een klein wonder genoemd worden, gelet op de vele belemmeringen die tijdens de promotie van de film werden opgeworpen. Chuck Konzelman, één van de twee regisseurs van de film, deed zijn relaas hierover voor een commissie.

Schreeuw om leven
Videostill
05-06-2019
Media
https://www.schreeuwomleven.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies