Denise: Klagen komt voort uit ontevredenheid

Mijn naam is Denise, ik werk als directie-assistent en receptionist aan boord van de Africa Mercy. Het is een bijzondere tijd om nu aan boord te zijn. Een aantal weken geleden voeren we van Tenerife naar Gran Canaria om daar in droogdok te gaan. Bijzonder om je huis ineens te zien bewegen!

Het was een hele onderneming om het schip op het droge te ‘rijden’. We konden de hele dag aan boord zijn en alles van het bovenste dek meemaken, heel interessant! In deze droogdokperiode wordt de Africa Mercy grondig gerenoveerd. Hierna kan het schip hopelijk weer voor 15 jaar mee.

Het schipleven ziet er op dit moment uit als: warmte, lawaai, en rommel. Basisvoorzieningen zoals stromend water, airco en elektriciteit zijn niet beschikbaar. Zeker toen alle ramen en deuren dichtgingen om het schip te zandstralen en van haar verflaag te ontdoen, werd het warmer en warmer. Gelukkig zijn de deuren inmiddels weer open. Ook binnen wordt elke dag een hoop werk verzet, soms lijkt het net een bouwplaats.

Als er één ding is wat ik leer aan boord, is dat flexibel zijn. Klagen komt voort uit ontevredenheid, een gevoel van oneerlijk behandeld worden. Gebed is daarin een krachtig wapen. Het is mijn dagelijkse streven meer op God te steunen en Hem te vertrouwen. Ik wil leven in dankbaarheid voor alles wat Hij geeft uit genade. Als ik steun op Hem alleen, wordt leven vrede. Ook als het stormt om ons heen.

Meer lezen over mijn leven aan boord van de Africa Mercy op dit moment? Lees mijn verhaal hier.

Denise Gorissen

Directie-assistent en receptionist op de Africa Mercy

Mercy Ships
Mercy Ships
30-07-2021
Hulpverlening
https://www.mercyShips.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies