Alternatieve HGJB-Kerstconferentie met Jurjen ten Brinke

BILTHOVEN – Vorige maand moest de HGJB het besluit nemen om de HGJB-Kerstconferentie af te gelasten. Aanleidingen hiervoor waren de coronamaatregelen en de oplopende besmettingen. Ook dit jaar komt de jeugdorganisatie met een alternatief programma voor de jongerenconferentie op 28 en 29 december. De focus ligt op het samenkomen in kleine groepen. Daarnaast worden jongeren uitgedaagd om hun geloof te delen in de omgeving. Dankzij hulp van verschillende sponsors is de HGJB-Kerstconferentie gratis.

Alternatief programma

De jongerenorganisatie geeft aan dat het enorm teleurstellend is dat ook dit jaar het evenement met honderden jongeren niet kan plaatsvinden. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat jongeren het contact met elkaar missen en de eenzaamheid groeit. Daarom komt de HGJB met een alternatief programma voor de HGJB-Kerstconferentie.

‘We werden geraakt door de bijbeltekst “Waar twee of drie in Mijn naam bijeengekomen zijn, daar ben Ik in hun midden”. Daarop gaan we ons focussen dit jaar,’ vertelt spreker en jongerenwerker Christiaan Trommel. ‘We waren graag met honderden jongeren samengekomen, maar nu verschuiven we de focus naar groepjes thuis.’ In het alternatief programma van de HGJB-Kerstconferentie eten jongeren samen, kijken ze naar de samenkomst en spreken ze daar aan de hand van werkvormen over door.

Gastspreker tijdens de eerste samenkomst is Jurjen ten Brinke. Hij zal jongeren meenemen in het thema ‘Meet Me – een ontmoeting met Jezus’. Vragen als ‘Wat brengt een ontmoeting met Jezus te-weeg?’ en ‘Hoe kan ik het geloof delen met anderen?’ worden aan de hand van een bijbelstudie besproken.

Daarna worden jongeren uitgedaagd om het thema toe te passen in hun eigen leven. ‘Normaal gesproken word je toegerust op de HGJB-Kerstconferentie en ga je thuis aan de slag. Nu gaan we het combineren: je wordt thuis toegerust en kunt het meteen in de praktijk brengen,’ vertelt projectorganisator Jan Willem Bout. De HGJB biedt daarvoor handvatten; zeven verschillende uitdagingen om je geloof uit te dragen. Voorbeelden van de uitdagingen zijn een gebedswandeling, een hart onder de riem steken bij een jeugdleider of predikant en het uitnodigen van een jongere die niet meer zoveel naar de kerk komt.

Deelname gratis

De HGJB kan het online programma gratis aanbieden dankzij tientallen sponsoren en ontvangen donaties. Ook de Protestantse Kerk in Nederland doet een grote bijdrage aan het evenement. Peter den Hoedt: ‘Als Protestantse Kerk vinden we het belangrijk dat er in Nederland allerlei inspirerende ontmoetingsplekken zijn voor jongvolwassenen. Vanuit heel ons land kunnen ze daar elkaar en God ontmoeten. Ze vinden er geloof, hoop en liefde en worden gestimuleerd om dit ook te delen in hun omgeving. De HGJB-Kerstconferentie is zo’n plek. Daarom ondersteunen we dit van harte.’

HGJB – Gerrina Bakker
EO – Michael Terlouw
15-12-2021
Onderwijs
https://www.hgjb.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies