Staatsgreep in Burkina Faso

Woord & Daad – Maandag 24 januari, bereikten ons de berichten dat president Kaboré van Burkina Faso is opgepakt en wordt vastgehouden door militairen. Het land wordt al langer geteisterd door geweld, veroorzaakt door terroristen en criminele bendes, maar nu is de veiligheidssituatie nog verder verslechterd. Uw gebed is hard nodig.

Na de gewelddadige demonstratie van afgelopen weekend, heeft de regering een avondklok ingesteld en werden alle scholen gesloten. Ontevreden militairen eisen al langere tijd meer inzet tegen terroristen. Vandaag mondde dit, na twee verijdelde pogingen, uit in een succesvolle staatsgreep. De staatgreep lijkt relatief geweldloos, al werd de hele dag nog wel geweervuur gehoord in de hoofdstad.

Demonstranten eisen vertrek van president

Afgelopen weekend nam hierdoor de onrust in de hoofdstad Ouagadougou toe. De bevolking ging opnieuw de straat op om te demonstreren tegen de overheid, die er niet in slaagt om de veiligheid in het land te bewaren. De demonstranten eisten het vertrek van president Kaboré. Het hoofdkwartier van zijn partij werd geplunderd, waarop de regering een avondklok instelde.

Burkinezen op de vlucht

In de afgelopen paar jaar werden vooral in het noorden en oosten van het land al vele honderden burgers en soldaten gedood. Meer dan een miljoen Burkinezen zijn op de vlucht geslagen voor het geweld. We zijn dankbaar dat, zoals nu bekend, alle medewerkers van onze lokale partnerorganisaties veilig zijn en dat ook de volwassenen en kinderen uit onze programma’s niet direct zijn getroffen door de onrust. De situatie blijft spannend, daarom houden we de komen dagen nauw contact met onze programma’s in Burkina Faso.

Wilt u bidden voor vrede in Burkina Faso en veiligheid voor de inwoners?

Woord en Daad
© Henk-Jan Oudenampsen
25-01-2022
Hulpverlening
https://www.woordendaad.nl

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies