Gebed en steun voor Romagezinnen in Oekraine

In Oekraïne is de bevolking al acht jaar vertrouwd met de oorlog in het oosten van het land, en velen hadden niet zo’n enorme militaire invasie verwacht. Ons hart gaat uit naar de mensen waarmee we verbonden zijn en we bidden voor bescherming en rust en vrede!

Als Christian Roma Support steunen wij projecten in het zuidwesten, in de provincie Zakarpatska. De bewoners daar merkten niet direct, maar wel indirect de effecten van het gewapende conflict, en nu des te meer. Doordat familieleden naar het westen vluchten, doordat zonen opgeroepen worden voor dienst, en doordat prijzen enorm stijgen. Er heerst veel verwarring en ongerustheid.

Daarom vertrouwen op U wie uw naam kennen, want Gij hebt nooit verlaten wie U zoeken, o Here. (Ps. 9:11)

Het is bemoedigend te horen dat projectpartners in alles hun vertrouwen op God blijven stellen en een rots in de branding willen zijn voor de hen omringende families. Zij houden gebedsbijeenkomsten, wijzen de mensen op Gods trouw, en delen brood uit aan Romagezinnen die niet genoeg voedsel meer kunnen kopen. Het is niet ondenkbaar dat ze de komende tijd ook gevluchte families moeten opvangen.

Wij willen waar nodig en mogelijk ook extra steun bieden. Doe je mee? Steun Oekraïne

Over Christian Roma Support

In veel Oost-Europese landen leven de Roma als minderheid in de marge van de samenleving, de meesten zijn extreem arm. Al generaties lang worden Roma erg gediscrimineerd en buitengesloten. Onacceptabel, want God houdt van alle mensen evenveel en wil het goede voor ieder mens, voor ieder kind. Wij zetten ons in om Romakinderen en -gezinnen te helpen een beter en op te bouwen.

Mirjam Bouwman, tv-presentatrice EO

Mirjam zegt: “De Here Jezus heeft ons gevraagd anderen lief te hebben en voor ze te zorgen. Ik heb zelf gezien hoe Romakinderen in hun eigen land als verschoppelingen worden behandeld… onbegrijpelijk! Deze kinderen hebben recht op extra veel liefde en een kans op een menswaardig te bestaan! Daarom steun ik het werk van Christian Roma Support van harte! Doe jij mee?”

Christian Roma Support – CRS
Christian Roma Support – CRS
25-02-2022
Hulpverlening
https://www.christianromasupport.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies