Hiphopper en Grammy winnaar Lecrae naar EO-Jongerendag

Vandaag maakt BEAM, het jongerenmerk van de EO, de eerste artiest van de EO-Jongerendag bekend door een ludieke actie met zes middelbare scholen. In Utrecht, Zwolle, Rotterdam, Ede, Elburg en Groningen was een letter te vinden op een groot spandoek. De jongeren brachten de letters bij elkaar en de naam van de eerste artiest op 11 juni is bekend: hiphopper en Grammy winnaar Lecrae.

Lecrae

Opgevoed door een alleenstaande moeder in San Diego en Houston, hoopte Lecrae betekenis en rolmodellen te vinden in hiphop. In plaats daarvan vond hij drugs en bendes. Maar op zijn 19e kreeg hij een openbaring. Een agent vond drugs in zijn auto, maar liet hem gaan, omdat hij ook een Bijbel had zien liggen. “Ik laat je gaan, als je belooft uit die Bijbel te lezen.” Lecrae besloot zijn leven te beteren en gebruikte muziek en God om dat doel te bereiken. Met succes, want inmiddels heeft de rapper bijna twee miljoen Instagram-volgers, miljoenen streams op Spotify en won hij naast vele andere prijzen twee Grammy Awards.

Speak life

Op 11 juni vindt de 46e editie van het grootste christelijke jongerenevenement van Europa plaats in Rotterdam Ahoy. Het thema dit jaar is Speak Life. Woorden hebben kracht: ze kunnen opbouwen en afbreken. Elk moment heb je de keuze om positief of negatief te spreken over jezelf en anderen. Welke woorden vormen ons? Wat horen jongeren als ze luisteren naar opvoeders, jeugdleiders, docenten en vrienden? En wat zegt God over hen?

Tickets voor de EO-Jongerendag zijn te reserveren via eojongerendag.nl.

EO – Deborah van Geest
EO
11-03-2022
Jongeren
https://www.eojongerendag.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies