Studiedag met Martin Tensen: Geloofsontwikkeling bij jongeren

Op zaterdag 19 maart 2022 zal de tweede studiedag van het drieluik Kinder- en jongerenwerk in de kerk plaatsvinden in Veenendaal. Martin Tensen spreekt op deze dag over het onderwerp: Geloofsontwikkeling bij kinderen en jongeren.

Tieners in de kerk

Zitten er bij jou nog veel jongeren in de kerk, of merk je dat ze steeds minder met de kerk hebben? Het is niet vanzelfsprekend dat jongeren die in de kerk opgroeien het geloof ook vasthouden. Veel kerken en gemeenten staan voor de vraag hoe zij het geloof het beste aan hun tieners kunnen overdragen. Deze studiedag is bedoeld om je inzicht in het proces van geloofsoverdracht te geven.

Inhoud

Spreker Martin Tensen besteed in het programma aandacht aan de fasen in de geloofsontwikkeling van kinderen en jongeren. Hoe ontwikkelt het Godsbeeld zich bij hen en hoe sluit een gemeente hier het beste bij aan? Welke invloed heeft de cultuur op deze aanpak van geloofsoverdracht?

Daarnaast gaat hij in op hoe de kerk ouders kan ondersteunen in de geloofsopvoeding van hun kinderen. Ook kijken de deelnemers naar zichzelf. Hoe staan zij zelf voor een groep en hoe functioneren ze als geloofsoverdrager? De deelnemers worden verrijkt met praktische tips en handvatten voor hun werk met jongeren in de kerk, thuis en in de samenleving.

Spreker

Martin Tensen is theoloog, al veertig jaar actief betrokken in het jeugdwerk en al bijna twintig jaar docent bij de Jongerenwerkersopleiding van het Evangelisch College. Hij schreef het systematisch theologische boek voor jongeren(werkers) Wat en waarom ik geloof. Een boek barstensvol vragen over het christelijk geloof.

Praktische informatie

De ETS-studiedagen vinden van 10:30 tot 16:00 uur plaats in de kapel van BGV De verbinding, De Schutterij 2 te Veenendaal. ETS-cursisten betalen € 5,-. Niet-cursisten zijn van harte welkom en betalen € 20,-. Studiepashouders van het Evangelisch College ontvangen 50% korting en betalen dus € 10,-.

Je kunt je aanmelden via het aanmeldingsformulier: op de website. Deelnemers die zich hebben aangemeld, ontvangen in de week voorafgaand aan de studiedag een mail met nadere informatie over deze dag.

ETS – Mirjam Harms
ETS
11-03-2022
Jongeren
https://www.evangelisch-college.nl

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies