Vluchtelingen geraakt door Gods liefde

Naast alle verschrikkingen door de oorlog in Oekraïne, gebeuren er ook mooie dingen. In Moldavië, in het plaatsje Cantemir, aan de grens met Roemenië, staat een lokale kerk waar de medewerkers van Zending over Grenzen de afgelopen weken veel vluchtelingen hebben opgevangen. Na een verblijf van 3 weken hebben de medewerkers deze week afscheid genomen van de eerste groep vluchtelingen die doorreizen naar Duitsland.

Zending over Grenzen is blij dat ze deze mensen een veilige plek hebben kunnen bieden, een warme maaltijd, hulpgoederen en geestelijke steun en dat de vluchtelingen weer een beetje tot rust zijn gekomen. Komende week komt de volgende groep vluchtelingen aan.

Enorme warmte

Lokale coördinator Boris Garconita van Zending over Grenzen heeft veel vluchtelingen geraakt zien worden door Gods liefde. Hij biedt geestelijke steun en bemoediging aan vluchtelingen die compleet vervuld zijn van angst. Zo ging hij bidden voor Maxim, een man die het niet lukte om op het rechte pad te blijven. Terwijl ze aan het bidden waren, voelde Maxim een enorme warmte en begon te huilen. Maxim had nog nooit zoiets gevoeld en Boris vertelde hem dat dit een aanraking van God was. Boris gaf hem een bijbel in het Russisch die hij is gaan lezen. Inmiddels bidt Maxim zelf ook en hij zegt dat hij nu al verandering in zijn leven voelt.

Ook was er een 85-jarige vrouw die klaagde over rugpijn, waardoor ze ’s nachts niet kon slapen. Iedereen heeft voor haar gebeden en de volgende dag was zij klachtenvrij.

Tijdens een van de gezamenlijke kerkdiensten vroeg Boris wie bij God wilde horen. Een oma en een jonge vrouw kwamen naar voren, gedreven door de Heilige Geest. De hele kerk heeft toen voor de twee vrouwen gebeden. Na de bijeenkomst zeiden ze: ‘Wij loven God, die zelfs in deze moeilijke tijden ons leven aanraakt met Zijn liefde en iedere ziel die tot Hem komt, geneest!’

Hoe mooi is het, dat we via ons werk anderen bij God kunnen brengen en dat God helpt door ons te leiden met Zijn Geest, door omstandigheden te creëren en door ons de Bijbel te geven.

Meer weten over ons werk? Kijk op: www.zendingovergrenzen.nl

Zending over Grenzen – Denny Klomp
Zending over Grenzen
26-03-2022
Hulpverlening
https://www.zendingovergrenzen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies