Zending over Grenzen biedt hulp in Donetsk

Zending over Grenzen – Oekraïne is een van onze veldlanden, waar we momenteel – naast onze gebruikelijke hulp – veel noodhulp bieden. Zo hebben onze lokale medewerkers afgelopen week 300 voedselpakketten en 300 pakketten met hygiënische artikelen uitgedeeld aan mensen die in armoede leven in de regio Donetsk (Oost-Oekraïne). Vooraf hadden ze Paasbroden gebakken om uit te delen in Donetsk, zodat de mensen daar ook enigszins Pasen konden vieren.

Ondanks dat de situatie in het gebied nog steeds zeer ernstig is, zijn er veel mensen in het gebied gebleven. Vanaf het begin van de oorlog ging zowat alles dicht, ook de plekken waar mensen werkten. Veel mensen zitten dus al die tijd al zonder werk en inkomsten. Ook winkels raakten leeg, aangezien de toevoer van producten stil kwam te liggen.

Evacuatie is niet altijd de oplossing, omdat de toekomst ook dan zeer onzeker is. Blijven is echter ook gevaarlijk, zo dichtbij de frontlinie. De Russische troepen hebben burgers, huizen en infrastructuur beschoten. Als ze dit gebied bezetten, zouden ze wel eens dezelfde verschrikkelijke gruweldaden kunnen begaan, als die al hebben plaatsgevonden in andere bezette gebieden. De bewoners hopen heel erg op vrede.

Onze hulp werd zeer gewaardeerd en de meeste mensen waren benieuwd waar de hulp vandaan kwam. Onze medewerkers konden zo mooi over onze organisatie vertellen en getuigen van Gods liefde en kracht. Mensen staan momenteel erg open voor onze boodschap. Ook al zijn velen van hen niet christelijk, ze gaan gretig in op de vraag of we samen kunnen bidden en of over het evangelie mogen vertellen. Hetzelfde geldt voor de soldaten uit het Oekraïense leger, die we ook hebben voorzien van materiële en emotionele steun.

Oekraïne is momenteel in zulke grote nood dat het voelt of we niet genoeg kunnen doen, maar we zijn blij met iedere persoon die we kunnen helpen. De mensen die we gesproken hebben, danken iedereen die gedoneerd of gebeden heeft uit de grond van hun hart. Het wordt echt enorm gewaardeerd. Het volk van Oekraïne zal nooit vergeten hoeveel liefde en steun ze ontvangen hebben van mensen overal ter wereld.

Meer lezen over ons werk in Oost-Europa of wilt u doneren? Kijk op zendingovergrenzen.nl

Zending over Grenzen is een internationale organisatie met een Nederlandse vestiging in Almere. Ons doel is om kansarme gezinnen, kinderen en ouderen in Oost-Europa uit de armoede te helpen. Met hulp van sponsors, donateurs en vrijwilligers willen we mensen in nood laten merken dat ze er niet alleen voor staan. Samen met lokale medewerkers en kerken in de betreffende landen zoeken we naar een manier van bestaan waarin zij niet langer afhankelijk zijn van hulp van buitenaf. Een van onze veldlanden is Oekraïne.

Zending over Grenzen – Denny Klomp
Zending over Grenzen
06-05-2022
Hulpverlening
https://www.zendingovergrenzen.nl

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies