Indrukwekkende ontmoetingsdag stichting Israël en de Bijbel

Stichting Israel en de Bijbel organiseerde dit jaar opnieuw een ontmoetingsdag op Hemelvaartsdag in de Schuilplaats in Ede. Een samenkomst over Messiaanse Joden in Israël. Was dertig jaar geleden een Messiaanse Jood nog een zeldzaamheid in Israël, vandaag kent bijna iedere Israëli wel iemand die in Jesjoea gelooft. Speciale gast op deze dag was Abigail Khoury uit Israël, zij gaf een indrukwekkend getuigenis over haar leven als Messiaanse Jood in het leger van Israël.

David van Wijck gaf een lezing over dit actuele onderwerp aan de hand van een recent onderzoek van Het Caspari Center over de gemeenschap. Daaruit blijkt dat er inderdaad groei is om dankbaar voor te zijn, maar er ook wel kanttekeningen bij de cijfers zijn te plaatsen.

In Nederland wordt er wel over Messiaanse Joden gesproken, maar weinig met hen. Tijdens een samenkomst in Ede op Hemelvaartsdag gaf stichting Israël en de Bijbel aandacht aan deze soms vergeten groep. Zij zijn de vrucht van het Evangelie brengen in Israël.

Maar wie zijn ze en wat is hun achtergrond? Welke rol spelen zij binnen de Israëlische maatschappij? Met welke uitdagingen hebben ze te maken? En vooral ook… wat verwachten zij van ons?

Abigail Khoury

Speciale gast op deze dag was Abigail Khoury uit Israël. Ze was met haar man en zoontje aanwezig in Ede. Als Messiaanse gelovige kan zij uit de eerste hand antwoord geven op deze vragen. Haar diensttijd was voor haar een heel zware periode. Zij vertelt: “Naast het trauma heeft mijn tijd in het leger me ook een diepe liefde gegeven voor mijn landgenoten. Israël is een volk met littekens. Doordat ik de dood van zo dichtbij heb meegemaakt, ben ik me gaan realiseren hoe plotseling het leven afgelopen kan zijn én hoe urgent de Evangelieboodschap is. Mijn eigen trauma heeft mijn horizon verbreed.”

Nieuwe boeken

Op deze dag werden ook twee nieuwe boeken gepresenteerd. Het boek ’10 Joden, 1 Messias’ sluit nauw aan op het thema. Daarin maken we kennis met tien jonge Israëli’s die vertellen over hun geloof in de Heere Jezus.

Daarnaast werd door Carina van Wijck de gezinsbijbel ‘Gods grote plan’ gepresenteerd. Een geweldig instrument om kinderen te leren over de God en van Israël en Zijn plan met Zijn volk.

Over Israël en de Bijbel

Stichting Israël en de Bijbel zet zich al ruim 50 jaar in voor de wereldwijde verspreiding van Bijbels onder het Joodse volk. Iedere Bijbel wordt persoonlijk overhandigd met het gebed in het hart dat Joodse mensen hun Messias erin zullen herkennen.

Redactie Christelijknieuws
Foto’s: © Henk-Jan Oudenampsen
26-05-2022
Web: www.israelendebijbel.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies