New Wine-directeur Edward de Kam stopt

New Wine directeur Edward de Kam stopt op 1 september met zijn functie. Hij kan zijn parttime baan bij de christelijke organisatie niet meer combineren met zijn hoofdtaak als Area Director bij Youth for Christ (YFC) Europa, Midden-Oosten en Noord-Afrika.

New Wine bestaat al bijna twintig jaar en is een vernieuwingsbeweging van en voor kerken en geloofsgemeenschappen. Edward de Kam kijkt met veel plezier en dankbaarheid terug op zijn werk bij de organisatie: “Het werken met een gepassioneerd stafteam en een grote groep betrokken vrijwilligers geeft veel moois. Ik krijg zoveel verhalen te horen van mensen. Over hoe zij Gods tegenwoordigheid ervaren, bijvoorbeeld tijdens New Wine-cursussen of de Zomerconferentie. Dat is zo bijzonder.”

Voor zijn persoonlijke geloofsleven betekende New Wine veel. “Ik ontdekte dat God zoveel groter is dan ik kan bedenken en toch ook zo nabij is. Zijn tegenwoordigheid is voor mij door mijn ervaringen bij New Wine meer een realiteit geworden. Ik sluit een hele mooie periode af nu ik afscheid neem als directeur. Gelukkig stopt God nooit met het werk waaraan Hij is begonnen. Dat geeft ook perspectief voor het werk van New Wine. Ik wil in de toekomst zeker betrokken blijven bij New Wine.”

Bestuursvoorzitter Dico Baars benadrukt dat Edward de Kam in de afgelopen vier jaar veel betekende voor New Wine. “Als directeur zag hij zichzelf vooral in een dienende rol. Hij gaf stafwerkers en vrijwilligers bewust alle ruimte. We zijn hem heel dankbaar voor zijn inzet in de afgelopen vier jaar. Hij bouwde actief mee aan de beweging en onder zijn leiding verschenen veel cursus-en handboeken.”

Het bestuur van de organisatie start binnenkort een selectieprocedure voor een nieuwe directeur. Voor meer informatie www.new-wine.nl

New Wine – Charlotte Scholtens
Paul van der Klei
30-05-2022
Kerk
https://www.new-wine.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies