Het succes van de EO-Jongerendag: geloven doe je samen

In een stampvol Ahoy zijn vandaag bijna 15.000 jongeren bij elkaar voor optredens van christelijke artiesten zoals Grammy-winnaar Lecrae, Sterre Koning en Marc Floor. Het is vandaag de 46e editie van de EO-Jongerendag, georganiseerd door EO BEAM, de jongerencommunity van de EO. Alle plekken zijn gevuld, waaruit blijkt dat de behoefte van jongeren om samen hun geloof te delen en je daarin niet alleen te voelen, onverminderd hoog is.

Positieve woorden

Het thema van dit jaar is ‘Speak Life’, over de kracht van woorden. Een belangrijk en actueel thema, volgens EO-presentator Joram Kaat. “Elke dag spreken we duizenden woorden, online en offline. Wat nou als we die woorden bewuster gaan gebruiken? Ervoor kiezen om positief te spreken over onszelf en de mensen om ons heen. Juist in deze tijd waarin iedereen zijn oordeel binnen no-time deelt op sociale media. In de Bijbel lees je dat Jezus woorden van leven spreekt. Onze woorden hebben kracht!”.

Populair onder christenen

De EO-Jongerendag bestaat sinds 1975 en is het grootste christelijke evenement in Europa. In Nederland is het al die jaren een vaste waarde voor christelijke jongeren. Bezoekers kunnen rekenen op een mooie mix van topartiesten en bevlogen sprekers. Vandaag is rapper Lecrae de hoofdartiest van het evenement. Lecrae heeft 2 miljoen volgers op instagram en is winnaar van twee Grammy Awards.

EO – Kirsten Palland
Set Vexy
13-06-2022
Jongeren
https://www.eojongerendag.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies