Ontmoetingsdag Zending over Grenzen in Almere

De Ontmoetingsdag van Zending over Grenzen wordt gehouden op 18 juni in Almere én is ook online te volgen. Het programma van de Ontmoetingsdag ‘Jouw land, mijn land’ is bekend. Lees meer op zendingovergrenzen.nl/omd en meldt u snel aan! Het programma duurt van 11.00 tot 16.00 uur, zaal open vanaf 10.30 uur.

Tamara Tsaruk

Tamara is een jonge weduwe met drie kinderen en woont in de Oekraïense plaats Sarny. Ondersteund door Nederlandse sponsors is zij inmiddels zo goed als zelfredzaam. Hoe is dat gelukt? En welke impact had die verbondenheid de afgelopen jaren op zowel het gezin Tsaruk als haar sponsors? Tamara deelt graag haar levensverhaal met u.

Interactie met de deelnemers én thuiskijkers

Uiteraard kunt u ook dit jaar weer reageren en uw vragen stellen, zowel in de zaal als online thuis vanaf de bank, zowel ’s morgens als ’s middags.

Zang en muziek met Erika de With & band

Zangeres Erika de With en haar band verzorgen de (samen-)zang en muziek tijdens deze Ontmoetingsdag. Maak op YouTube (zoeken op ‘Erika de With’) alvast kennis met haar prachtige stem en liederen.

Oost-Europese straathulp-lunch

Om ons werk onder kansarme mensen in Oost-Europa nóg dichterbij te brengen, schuiven deelnemers in Almere aan voor een heuse straathulp lunch. Beleef mee hoe onze lokale medewerkers en vrijwilligers in Albanië, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Moldavië, Oekraïne en Roemenië op straat dagelijks vele daklozen, eenzamen en ouderen warmte, aandacht en te eten geven.

Keuze uit vier workshops

Deelnemers in Almere maken bij binnenkomst in De Wegwijzer hun keuze voor maximaal twee van de vier inspirerende workshops van 40 minuten:

• ‘Jouw land, mijn land’ over de impact van het sponsorschap door Alyona Maxymchuk, medewerker uit Oekraïne, en Tamara Tsaruk

• ‘Schrijfactie’ voor Oekraïne of één van de andere vijf veldlanden, verzorgd door schrijver/dichter Irma Moekestorm

• ‘Erven en nalaten’ over hoe dat nu precies zit met testamenten en testamentair schenken, door notaris Auke van der Meer

• ‘Zingen met Erika’, gezamenlijk een lied aanleren, opnemen en als groet en ter bemoediging via YouTube ten gehore brengen in onze veldlanden

Voor de thuiskijkers

Geeft u zich op voor deelname via onze online livestream, dan ontvangt u op 16 juni per email de link naar YouTube, waarop u zowel het ochtend- als het middagprogramma kunt volgen. De lunch en workshops worden niet uitgezonden.

Oekraïne

Vanwege de oorlog in Oekraïne en de vele vluchtelingen, krijgt het thema ‘Jouw land, mijn land’ dit jaar wel een heel bijzondere betekenis. Reden te meer om de Ontmoetingsdag 2022 niet te missen! Het optreden van Tamara Tsaruk en Alyona Maxymchuk is onder het voorbehoud dat zij veilig naar Nederland kunnen reizen.

Zending over Grenzen – Denny Klomp
© Henk-Jan Oudenampsen
14-06-2022
Hulpverlening
https://www.zendingovergrenzen.nl/omd

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies