Nieuwe podcast Alpha: Kansen voor de Kerk

Vanaf 27 juni is een nieuw seizoen van de podcast ‘De Kansen voor de Kerk’ te beluisteren. Arnoud Drop, directeur van Alpha Nederland, gaat in deze veel beluisterde podcastserie op zoek naar antwoorden bij verschillende kerkleiders en deskundigen op het vlak van kerk en missie.

Het eerste seizoen van de podcast ‘De Kansen voor de Kerk’ is inmiddels al ruim 40.000 keer beluisterd. Arnoud Drop: “Vorig jaar zijn we de podcast gestart naar aanleiding van ons 25-jarig jubileum. Ik vond het enorm leuk en leerzaam om de gesprekken met kerkleiders en deskundigen te voeren. We merkten dat veel mensen erdoor werden geïnspireerd en trouw luisterden. Ze vonden het jammer toen het seizoen afgelopen was. Dit was voor ons genoeg reden om een tweede podcastserie te maken. We zien uit naar wat het tweede seizoen zal brengen, het waren echt toffe gesprekken!”

Inspirerende kerkleiders

In de nieuwe podcastserie van vijf afleveringen gaat Arnoud Drop in gesprek met kerkleiders en deskundigen over thema’s rondom de missie van de kerk. Aan het woord komen Richard Santinge (voorganger van Evangeliegemeente Ermelo), Jan-Willem Bosman (directeur van de wereldwijde beweging Jesus.net), Tanya Drop (relatiemanager bij 24-7 Prayer NL), Arjan Zantingh (voorganger van Stadskerk Groningen) en Theo Visser (kerkplanter en netwerkleider van ICP Europe).

Cultuurverandering in kerken

In de eerste aflevering spreekt Arnoud Drop met Richard Santinge, die tweemaal een groot veranderingsproces heeft begeleid in zijn kerk. Hoe pakte hij dat proces aan? Wat kunnen we leren van de moeiten en successen die Richard heeft ervaren? Welke cultuurverandering is nodig in veel kerken? En hoe neem je als visiedrager anderen mee in die verandering?

Onderwerpen die in de andere podcastafleveringen aan bod komen, zijn: de kansen die communities de kerk kunnen bieden, groeien in een cultuur van gebed, missionair aanwezig zijn via internet en discipelschap.

Hoe is de podcast te beluisteren?

Vanaf 27 juni is er wekelijks een nieuwe podcastaflevering te beluisteren via de bekende podcastplatforms of via dekansenvoordekerk.nl. Via de website is alvast een trailer te beluisteren en kunnen mensen zich abonneren. De podcasts duren tussen de 30 en 45 minuten.

Over Alpha Nederland

Alpha Nederland wil samen met de lokale kerk iedereen een ontmoeting met Jezus geven. Samen met honderden kerken en groepen verwelkomt Alpha Nederland jaarlijks ruim 15.000 mensen op haar cursussen. De droom van Alpha Nederland is dat in 2036 één miljoen mensen in Nederland het evangelie van Jezus Christus hebben gehoord via Alpha. Kijk voor meer informatie op alphanederland.org.

Alpha Nederland
Alpha Nederland
22-06-2022
Onderwijs
https://www.alphanederland.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies