Kindsponsoring: samen naar school

Alle kinderen hebben recht op goed onderwijs. Dat geldt voor Renske in Nederland maar ook voor Ella, het meisje dat zij sponsort in Benin. Op school krijgen ze christelijk onderwijs van hun juf, spelen ze op het plein en sluiten ze hechte vriendschappen. Ver weg van elkaar, maar toch: samen naar school!

Stel jezelf eens voor. Wie ben je en waar woon je?

Renske: Ik ben 10 jaar en ik woon in Bleskensgraaf met mijn moeder, mijn vader, met mijn broer en met mijn zus.

Ella: Ik woon in Benin met mijn moeder, mijn drie broers en twee zussen. Ik ben ook 10 jaar.

Wat doe je ’s ochtends voordat je naar school toe gaat?

Renske: Ik ga me eerst aankleden, dan ga ik eten en daarna ga ik naar de schuur om mijn konijnen en mijn poezen te voeren en dan ga ik nog even tanden poetsen en mijn haar doen. Daarna fiets ik in vijf minuten naar school.

Ella: ’s Ochtends na het opstaan doe ik mijn ochtendgebed en begroet ik mijn moeder. Mijn grote broer haalt water en ik was mijn kleine broertje en daarna mijzelf. Ik ga lopend naar school. Om 7:10 uur ga ik van huis weg en ik kom om 7:42 uur op school aan.

In welke groep zit je?

Renske: Ik zit in groep 6 en mijn juf is juf Van der Wolf. Er zitten 21 kinderen in mijn klas.

Ella: Ik zit ook in groep 6. In mijn klas zitten 20 jongens en 39 meisjes. Ik krijg les van juf Yelomè.

Wat heb je pas op school geleerd?

Renske: Bij spelling leerden we wanneer je de stam+t moet doen en wanneer niet.

Ella: Je hebt verschillende soorten thermometers. Je hebt thermometers die laten zien of iemand koorts heeft, thermometers die de temperatuur van het water meten en in huis heb je thermometers die de temperatuur van de lucht meten. Je hebt ook digitale thermometers.

Wat doe je in de pauze?

Renske: Ik speel graag lummeltje. Soms gaan we ook voetballen op het veld.

Ella: In de pauze speel ik een klapspelletje.

Wat wil je later worden?

Renske: Later wil ik paardenarts of dierenarts worden. Of ik word zendeling of ik ga bij Woord en Daad werken.

Ella: Als ik groot ben, wil ik dokter worden om zieke mensen te behandelen.

Onderwijs biedt hoop, daarom willen

we in september 150 kinderen die

opgroeien in armoede toegang geven

tot christelijk onderwijs, maaltijden

en medische zorg.

Start u deze maand ook met kindsponsoring? Ga dan naar www.woordendaad.nl/sponsoreenkind

Woord en Daad
Woord en Daad
24-08-2022
Hulpverlening
https://www.woordendaad.nl

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies