Operatie Mobilisatie geeft mensen in Pakistan noodhulp

Na drie maanden van onophoudelijke moessonregens staat een derde van Pakistan onder water. In heel Pakistan viel bijna drie keer zoveel regen als normaal in deze tijd van het jaar, wat heeft geleid tot damdoorbraken en rivieren die hele dorpen verzwolgen.

Ruim 33 miljoen mensen verloren hun huis, een half miljoen van hen heeft de weg naar een vluchtelingenkamp gevonden. Meer dan twaalfhonderd mensen verloren hun leven. Er wordt gevreesd dat nog meer mensen hun leven verliezen, ook door ziektes als diarree en cholera. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de hoogste alarmfase afgekondigd.

Als organisatie verspreiden we al sinds 1979 in Pakistan het Evangelie en bouwen we mee aan levende gemeenschappen van Jezus-volgers. Ook onze basis in de provincie Sindh is zwaar getroffen. Het team in Pakistan is begonnen met het geven van noodhulp en gebruikt het netwerk dat het team ter plaatste heeft opgebouwd, om families in de provincie Sindh te ondersteunen. Met voedsel- en hygiënepakketten en medische hulp. “Maar we zien dat de nood veel groter is. Om meer mensen, gedurende langere tijd te ondersteunen, zijn er fondsen nodig”, zegt Imran Gill, directeur van OM Pakistan.

Help mee om zoveel mogelijk mensen noodhulp te bieden en maak een gift over. Ook vragen we om, samen met ons, te bidden voor het zwaar getroffen land.

Rubina Bibi (53) uit het dorp Majooki, in het noordwesten van Pakistan, was aan het koken toen ze de waarschuwing hoorde. Door de luidsprekers van de moskee kregen de dorpelingen te horen dat er overstromingen kwamen en dat iedereen hun huis moest verlaten, vluchten naar hoger gelegen gronden.

“Maar we namen het niet serieus. Tien jaar geleden waren er in Majooki ook overstromingen en toen was het helemaal niet nodig om te vluchten.”

Bezoek de website van Operatie Mobilisatie om meer te lezen en een gift over te maken, zie de link hieronder.

Operatie Mobilisatie
Operatie Mobilisatie
07-09-2022
Hulpverlening
https://www.operatiemobilisatie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies