Nieuw schip voor Operatie Mobilisatie: Doulos Hope

Operatie Mobilisatie heeft een nieuw schip aangekocht, de Doulos Hope. Een kleiner schip dan de Logos Hope, waardoor ze in ondiepere wateren kan varen en zo nieuwe plaatsen kan bedienen. Momenteel ligt het schip in Singapore, waar het tot begin van het jaar 2023 wordt klaargemaakt voor de bediening in de kleinere havens van Zuidoost-Azië.

Ruim drie miljard mensen wereldwijd hebben nog nooit het Evangelie gehoord of de liefde van Jezus ervaren. “Schokkende cijfers, maar pas als we elke persoon achter het getal gaan zien, begrijpen we echt wat dat betekent. Waarom bereikt de hoop en liefde van Christus deze mensen niet? Daar is een eenvoudige reden voor: ze hebben geen toegang tot de volgelingen van Jezus, we hebben hen niet bereikt”, zegt Seelan Govender, CEO van OM Ships International. “Als we deze mensen ooit echt willen bereiken met de hoop en het goede nieuws dat ons is toevertrouwd, is er een radicale nieuwe visie nodig. Een visie om verder te gaan, langer te blijven en dieper betrokken te raken bij de gemeenschappen die we bezoeken.” 

Nieuwe havens
De visie van OM Ships is niet alleen één nieuw schip, maar een hele vloot van kleinere schepen die uitgerust zijn om naar plaatsen te reizen die nog niet eerder bereikt zijn. “Dan kunnen we ons richten op specifieke regio’s, de lokale christenen toerusten en investeren in de groei van de lokale kerk.” Een ambitieus plan dat ontstond midden in een wereldwijde pandemie. “Wetende dat dit alleen in Zijn kracht en met Zijn voorziening kon gebeuren.” En God heeft verhoord. De pandemie heeft als gevolg gehad dat er veel (kleinere) schepen op de markt kwamen. Zoals de Doulos Hope, een voormalig cruiseschip. “Hiermee kunnen we ook in rivieren varen en dat betekent dat we toegang hebben tot plaatsen die voorheen buiten ons bereik lagen. Voor het eerst zullen we aanmeren in nieuwe havens in Zuidoost-Azië, waar ongeveer 70 procent van ’s werelds minst bereikte mensen woont.” 

Momenteel wordt de Doulos Hope opgeknapt. De slaap- en werkvertrekken worden opnieuw ingericht, de boekenmarkt krijgt vorm en de machinekamer krijgt groot onderhoud. In de loop van 2023 zal de Doulos Hope ingezet worden in de bediening. 

Operatie Mobilisatie is een wereldwijde beweging van Jezus-volgers die zich in meer dan 115 landen inzet voor de verspreiding van het Evangelie. Daarvoor bouwen we mee aan geloofsgemeenschappen die het Evangelie hoorbaar, zichtbaar en tastbaar maken. Hiervoor mobiliseren we christenen in Nederland door ze te inspireren en toe te rusten om in de voetsporen van Jezus discipelmakers te worden. Kijk voor meer informatie op www.operatiemobilisatie.nl en www.teenstreet.nl.

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies