Voor het nieuwe jaar

Column – Kerstmis ligt nu achter ons, het oude jaar is voorbij, het nieuwe jaar is net begonnen. Wat zou dit nieuwe jaar kunnen brengen? Hoe graag zouden we precies willen weten wat ons dit jaar te wachten staat – en hoe goed en genadig is het dat we het niet weten!

Maar we kunnen uitkijken naar sommige dingen die we misschien al lang gepland hebben, en ook naar die waarvan we weten dat ze zeker zullen komen.

Lentezon

Ik kijk nu al uit naar de lente en de vele mogelijkheden om weer te fotograferen! Ik kijk nu al uit naar het moment dat de lentezon weer over de bomen van de tuin van de buren piept en de eerste vroege bloesems in dat prachtige licht baden, dat warme licht dat de eerste kleine bloesems zo onvergelijkbaar laat stralen. En ik kijk uit naar de tijd die volgt, wanneer de natuur onverbiddelijk steeds meer tot leven komt, het ochtendvogelconcert wanneer ik opsta, wanneer het leven gewoon schitterend is.

Wat kan de hemelse Vader, onze Schepper, bewogen hebben om ons deze onbeschrijflijk diverse natuur te geven? Ik geloof dat onze grote God er een groot genoegen in schept om zo volkomen creatief te zijn en ik geloof ook dat Hij ons simpelweg vreugde wilde schenken met deze onbeschrijfelijke verscheidenheid.

Elke dag opnieuw zijn zegen

Maar het belangrijkste voor ons mensen, afgezien van het kruis van Golgotha, is dat Hij ons elke dag opnieuw zijn zegen geeft – voor ons denken, ons handelen en onze weg!

God vertelde de mens via Mozes in Exodus 6:24-26: “De Heer zegene u en behoede u! De Heer laat zijn gezicht op u schijnen en is u genadig! De Heer verheft zijn aangezicht over u en geeft u vrede!”

Zoals elk levend wezen op deze aarde het licht van de zon nodig heeft om te leven, zo hebben wij de zegen van onze God nodig bij elke ademhaling, elke beweging en elke stap die we zetten.

Halfslachtig

Helaas ben ik me daar te vaak niet of slechts oppervlakkig van bewust, denk ik er te weinig over na en vraag daarom vaak te halfslachtig om Gods zegen over mijn leven. En helaas dank ik ook te vaak slechts mechanisch en halfslachtig voor de zegen die Hij ons geeft.

Is het in Nederland, net als hier in Duitsland, gebruikelijk om goede nieuwjaarsvoornemens te maken? Hoe zou het zijn als wij christenen, in deze onrustige en onzekere tijden, ons opnieuw bewust onder de zegen van onze God en Vader plaatsen als een goed voornemen en vragen om zijn genade en vrede voor het komende jaar?

Gods zegen

In die zin wens ik alle lezers van het “Christelijke Nieuws” Gods zegen toe, Zijn bijstand, een helder besef van Zijn genade en de diepe vrede die alleen onze God en Vader ons kan geven voor het nieuwe jaar.

Lars Krüger

Lars Krüger woont samen met zijn vrouw in Duitsland en is een groot liefhebber van de natuur. Hij is actief in de plaatselijke evangelische gemeente. Regelmatig is Lars met zijn fotocamera te vinden in de natuurgebieden rond zijn woonplaats. Voor christelijknieuws.nl schrijft hij over zijn belevenissen en ervaringen en trekt hij mooie parallellen met gedachten uit de Bijbel. Vertaling artikel: redactie christelijknieuws.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies