Thema en auteurs christelijke Kinderboekenweek bekend

Aisha Meel & Adriëlle Schouten, Willeke Brouwer en Hans Mijnders zijn gekozen als auteurs voor de actieboeken van de Kinderboekenweek 2023. De Kinderboekenweek 2023 vieren we ‘thuis’. Bij mij thuis lezen we elke avond voor het slapengaan. Bij mij thuis vieren we het Kerstfeest. Bij mij thuis wonen twee pleegzusjes. Bij mij thuis is er genoeg ruimte voor de rolstoel van mijn broertje. Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders. We kunnen zo veel van elkaar leren, lees mee!

Het prentenboek voor de onderbouw wordt gemaakt door Aisha Meel en Adriëlle Schouten. Willeke Brouwer is de auteur van het actieboek voor de middenbouw en Hans Mijnders schrijft het actieboek voor de bovenbouw. Het prentenboek is tijdens de Kinderboekenweek voor € 7,95 verkrijgbaar en de actieboeken voor de midden- en bovenbouw elk voor € 6,95. 

Actieboek voor de onderbouw van de basisschool
Auteurs: Aisha Meel en Adriëlle Schouten voor de Wonderwolk

Aisha is oprichter en eigenaar van de Wonderwolk, ze heeft 26 prentenboeken op haar naam staan. De Wonderwolk geeft materialen uit voor kinderen, ouders, kerken en scholen vanuit de missie om kinderen zoveel mogelijk Gods liefde te laten ervaren. Adriëlle is orthopedagoog en muzikant. Ze schrijft christelijke peuterliedjes, die te vinden zijn op haar cd’s Zing in de Kring. 
‘Wat geweldig om het prentenboek te maken voor de Kinderboekenweek! Kinderen mogen weten en ervaren dat voor onze Koning iedereen belangrijk is. Die boodschap gaan we delen in dit boek!’
Aisha Meel & Adriëlle Schouten

Actieboek middenbouw van de basisschool
Auteur: Willeke Brouwer voor Uitgeverij KokBoekencentrum
 
Willeke Brouwer studeerde aan de Kunstacademie in Kampen en is illustrator, cartoonist en schrijver. Ze heeft meer dan honderd boeken geïllustreerd. Haar boek gaat over oom Hubert, die aan Mila en haar ouders Museum Voorheen heeft nagelaten.
‘Super dat ik een actieboek mag maken! Oom Hubert is er ook blij mee!’
 

Actieboek bovenbouw van de basisschool
Auteur: Hans Mijnders voor Jongbloed Media

Hans Mijnders is directeur van de Rehobothschool in Ridderkerk. Hij heeft meer dan vijftig jeugd-boeken geschreven, die zich afspelen op de basisschool en in het voortgezet onderwijs. Met zes boeken won hij de Eigenwijsprijs. Het liefst schrijft hij herkenbare verhalen, vol actie. Het is zijn grootste passie om in deze digitale wereld kinderen aan het lezen te krijgen/te houden.
‘Yes! Ik mag het actieboek voor de bovenbouw schrijven. Het onderwerp is super actueel en aansprekend. Ik heb er zin in!’ 

Cridz en werkmap voor het onderwijs
Speciaal voor de christelijke doelgroep komt naast de actieboeken de CRIDZ Boekenkrant beschikbaar. Voor leerkrachten is er een werkmap met lessuggesties en themaverwerkingen bij de actieboeken. Hiervoor werkt BCB samen met het Platform Christelijke Kinderboeken. Kindertheater Deepdeep maakt elk jaar een kindervoorstelling bij het prentenboek voor de onderbouw. Scholen kunnen daarnaast meedoen aan een spaaractie van Red een kind om kinderen in armoede te helpen en boeken te sparen voor de schoolbibliotheek.

Red een Kind
Red een Kind werkt samen met BCB aan de Kinderboekenweek in de christelijke boekhandels en scholen. Red een Kind is een christelijke, internationale ontwikkelingsorganisatie, in 1968 opgericht in Nederland. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede, hun familie en hun hele omgeving. Ze werken daarbij samen met verschillende Nederlandse, internationale en lokale organisaties.

BCB
BCB is de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boekenvak. Bij BCB zijn zo’n 200 christelijke uitgeverijen, distributeurs en boekhandels aangesloten. BCB zet zich in voor de collectieve promotie van christelijke boeken en muziek en geeft onder andere actieboeken uit in de Week van het christelijke boek en de Kinderboekenweek in de christelijke boekhandel.

Datum: 16 januari 2023
Auteur:bcbplein – Wendelmoed Knol
Foto:Wonderwolk
Website:https://www.bcbplein.nl
Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies