Marry Versluis is zelf ziek: Zorgmedewerker van het jaar

De titel Zorgmedewerker van het jaar gaat naar Marry Versluis. De oncologieverpleegkundige (61) wordt geroemd om haar positiviteit en tomeloze inzet, ondanks haar eigen ziekte. Uit handen van Bert van Leeuwen van de EO en Karin Bloemendal van het Leger des Heils ontving Marry een cheque om samen met haar team te besteden.

De gloednieuwe, jaarlijkse verkiezing ‘Zorgmedewerker van het jaar’ is in het leven geroepen door community Eva (EO) en het Leger des Heils, om zorgmedewerkers in heel Nederland een hart onder de riem te steken en hun harde werk nog eens extra te waarderen. De verkiezing startte in november met de mogelijkheid om zorgmedewerkers aan te dragen. Uit de ruim 1.000 inzendingen koos de jury, bestaande uit Ruth Peetoom (voorzitter Nederlandse GGZ), Romy Heerdink (operatieassistent), Anne Mar Zwart (presentator van onder meer ‘Handen aan de couveuse’), Karin Bloemendal (landelijk bestuurder Zorg Leger des Heils) en Griëtte Vonck (hoofdredacteur Eva) vervolgens een top-10. Duizenden Nederlanders stemden vervolgens op hun favoriet.

Zelf ziek en toch aan de slag
Voor de verkiezing werd ook Marry Versluis aangedragen en uit haar verhaal blijkt al snel waarom. Marry (61) heeft slokdarmkanker, maar werkt ‘gewoon’ door als oncologieverpleegkundige in het St. Antoniusziekenhuis in Utrecht. De nominatie ontvangt ze vanwege haar tomeloze inzet, positiviteit en professionaliteit, ondanks haar eigen ziek-zijn. ‘Niets is haar teveel’ werd er opgeschreven, en ‘een vrouw met hart voor het vak’ die ‘voor haar patiënten door het vuur gaat’. Marry zelf reageerde erg blij, maar ook bescheiden: ‘Ik vind het geweldig. Ik word er wel een beetje verlegen van. Ik doe net als mijn andere collega’s gewoon mijn werk, met heel veel liefde en plezier, al meer dan veertig jaar.’

Ook Joska Borkent (38) en Floor Zijlstra-Koetsier (33) ontvingen een geldprijs; zij behaalden respectievelijk een tweede en derde plek op basis van het aantal stemmen. Joska is werkzaam op de Spoedeisende Hulp bij het Amsterdamse UMC en Floor werkt als kinderverpleegkundige bij Allerzorg, Team Veluwe. De prijs is bedoeld voor het hele team: zorg is tenslotte teamwork, zoals alle drie de winnaars nog maar eens benoemden.

Werken met passie in de zorg
Met deze verkiezing vragen Eva en het Leger des Heils aandacht voor werken in de zorg. Zorg en Welzijn is in Nederland één van de grootste werkgebieden. Uit cijfers van het CBS blijkt zelfs dat in 2020 één op de zes Nederlanders in deze sector werkt en zeer gepassioneerd zijn of haar werk uitvoert. Toch zijn er nog altijd grote personeelstekorten.

Datum: 18 januari 2023
Auteur: Leger des Heils
Foto: Videostill – EO-EVA
Website: www.legerdesheils.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies