Studenten Driestar op reis naar Guatemala: Geef ze een TIEN

Deze week reizen een aantal studenten van Driestar educatief naar Guatemala. De afgelopen tijd werd er onder andere een Geef ze een TIEN!-daagse georganiseerd door het ‘Quatsquad-team’. Met allerlei acties halen ze geld op voor Geef ze een TIEN: goed, christelijk onderwijs in Guatemala.

GZET (Geef ze een TIEN) is een programma van Woord en Daad gericht op onderwijs. Waar in Nederland goed onderwijs vanzelfsprekend is, is de kwaliteit van onderwijs in veel andere landen op de wereld een stuk lager. Pabo’s hanteren bijvoorbeeld weinig kwaliteitseisen of bieden maar weinig mogelijkheid tot stage. Hierdoor staan er veel leerkrachten zonder gedegen opleiding voor de klas. Daarom hebben Woord en Daad en de Driestar hogeschool de handen ineen geslagen om zich in te zetten voor goed, christelijk onderwijs wereldwijd.

Trainingen
Met Geef ze een TIEN krijgen juffen en meesters goede trainingen en wordt er christelijk lesmateriaal ontwikkeld. Ook worden er relaties aangegaan met de overheid, zodat blijvende verbetering in het onderwijs mogelijk wordt. De Driestar-leerlingen hopen in Guatemala scholen te bezoeken waar het programma Geef ze een TIEN al wordt ingezet.

Tip: volg hun belevenissen op Instagram via @guatsquad

Geef ze een TIEN!
Goed onderwijs is in Nederland bijna vanzelfsprekend, maar wereldwijd laat de kwaliteit van het onderwijs helaas nogal eens te wensen over. Woord en Daad en Driestar Educatief zetten zich daarom in voor goed, christelijk onderwijs wereldwijd.
Bekijk hier het actiemateriaal: Geef ze een TIEN!

Datum: 18 januari 2023
Auteur: Woord en Daad
Foto: Woord en Daad
Website: www.woordendaad.nl

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies