Help mee aan het reddingswerk voor Turkije en Syrië

Reddingswerk en eerste hulp duurt langer dan alleen vandaag. Het team van OM-Turkije bevindt zich midden in het epicentrum van de aardbevingen van de afgelopen 24 uur, in en rondom de stad Gaziantep. Samen met het Operatie Mobilisatie International Disaster Relief Team, lokale kerken en partners zoeken we mee naar overlevenden en bieden we eerste- en daarna langdurige hulp aan de getroffen mensen in de regio. Zij hebben jouw hulp nodig. Bid en help je mee?

“De omvang van deze ramp is niet te omschrijven. Duizenden mensen zijn omgekomen en ontheemd. De tijd dringt voor de mensen onder het puin.”, vertelt een collega van onze werkers in Turkije. “Afgelopen zondag predikte een Turkse voorganger nog over Jezus, de Opstanding en het Leven. Hij en zijn vrouw hebben de ramp helaas niet overleefd. Hun zoon van 8 jaar blijft alleen achter.”

Het OM International Disaster Relief Team zoekt samen met lokale kerken en partners mee naar overlevenden. Zij bieden eerste- en daarna langdurige hulp aan de getroffen mensen in de regio. Bid en help je mee? Wij hebben jouw hulp nodig! JA, IK GEEF!

Meer over Operatie Mobilisatie
Ruim drie miljard mensen hebben weinig tot geen kans ooit het goede nieuws van Jezus te horen. OM wil dat iedereen dit goede nieuws zal horen. We geloven dat dit haalbaar is als er voor iedereen een community van volgelingen van Jezus in de buurt is. Een community waar mensen kunnen horen over Jezus, kunnen zien en leren hoe je als volgeling van Hem kan leven en hoe je anderen over Hem vertelt. OM in Nederland werkt in alles wat we doen actief mee aan het tot stand brengen van deze communities; zowel direct als indirect.

U geeft aan het algemene noodhulpfonds, waaruit de noodhulp in Turkije en Syrië wordt betaald. Als we meer giften ontvangen dan nodig is, dan kijken we waar het geld het meest nodig is.

Het OM team in Turkije staat versteld van alle aangeboden hulp. Op dit moment maken zij een hulpplan, voor de eerste cruciale dagen, maar ook voor de langere termijn. De druk op hun schouders is enorm. Er komt zoveel op hen af. Wegen zijn versperd, families liggen onder het puin, mensen zijn in paniek en hulpmaterialen zijn niet altijd beschikbaar. Daarbij is er ook nog het gevaar van naschokken. De hulpverlening komt op gang, maar vraagt wel een lange adem. Toch staat één ding staat vast; naast alle hulp, hebben getroffen mensen de liefde en genade van Jezus nodig. Met jouw gift kunnen we hulpgoederen uitdelen, zoals warme winterkleding, dekens, voedsel en hygiëneartikelen. Dit gaat hand in hand met het bidden voor mensen en het delen van de Hoop die Jezus is.

Turkije was één van de eerste werkvelden van Operatie Mobilisatie. Sinds 1963 verspreiden veldwerkers hier het Evangelie. Na de vorige grote aardbeving in 1990 heeft de Turkse evangelische alliantie een plan van aanpak opgesteld voor wanneer er in de toekomst een soortgelijke ramp zou gebeuren. Deze is nu in werking gesteld. JA, IK GEEF!

Met jouw gift kunnen we hulpgoederen uitdelen:
• Voedselpakket voor getroffen gezinnen = € 40.-
• Hygiënepakket = € 15.-
• Set basis tentaccommodatie = € 60 .-
• Warme kleding en dekens = € 50.-

Geef aan de noodhulp voor Turkije en Syrië, zodat we ter plaatse kunnen helpen! De komende periode houden we jullie graag op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de hulpverlening.

Datum: 7 februari 2023
Auteur: Operatie Mobilisatie
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: www.operatiemobilisatie.nl

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies