Een persoonlijk gesprek met Joop Strietman, oprichter van OM Nederland

Joop Strietman was onlangs te gast in de podcast ‘De Wereld Rond’, een podcast waarin zendelingen gevraagd wordt naar hun persoonlijke ervaringen. Joop is voormalig directeur van Operatie Mobilisatie Nederland. Het was tevens Joop die in 1977 de Nederlandse tak van Operatie Mobilisatie (OM) oprichtte. Een organisatie met veel jongeren die wereldwijd Gods liefde delen met mensen in woord en daad mede met behulp van hun schepen. Beluister hier het persoonlijk gesprek met Joop Strietman:

Hierbij een quote uit het interview. Joop antwoordt op de vraag waar het idee vandaan kwam te gaan váren als Operatie Mobilisatie…

‘In 1964 is het eerste team begonnen in India en daar groeide het werk snel. Indiërs raakten bij het werk betrokken. En dan gingen we met vrachtwagens vanuit België over land door Oost-Europa. Door Turkije, door Iran, door Afghanistan naar India toe met mensen die daar gingen werken. En die kwamen in die wagens dan ook weer terug. Dat was zo een enorme onderneming. Op een gegeven ogenblik werd het idee geboren: ‘Joh, wat zou het fantastisch zijn als we een schip hadden! Dan konden we tussen Europa en India heen en weer varen en ondertussen zoveel andere dingen doen!’

Inmiddels is Joop met pensioen, en in deze aflevering van de podcast kijken we met Joop terug op zijn ervaringen. Joop vertelt hoe hij betrokken raakte bij OM, maar ook over het overlijden van zijn vrouw Annie in 2019. Verder gaat hij in op specifieke uitdagingen waar zendelingen mee te maken hebben. En hij vertelt welke trends hij waarneemt in de zending.

Meer over Operatie Mobilisatie

We bouwen mee aan levende gemeenschappen van Jezus-volgers binnen het bereik van ieder mens. Zij maken het Evangelie hoorbaar, zichtbaar, tastbaar en richten zich actief op het opzetten van nieuwe gemeenschappen. Hiervoor mobiliseren we christenen door ze te inspireren en toe te rusten om in de voetsporen van Jezus te treden. 

3 miljard mensen zijn nog niet bereikt met het Goede Nieuws van Jezus. Dit aantal groeit elke dag met ongeveer 60.000 mensen. Er zijn 5 regio’s waar de meeste volken wonen die compleet verstoken zijn van het Evangelie.

Handige link: operatiemobilisatie.nl
Foto: Operatie Mobilisatie
Auteur: Gerard Adriaanse

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies