Ontmoetingsdag Ede: 75 jaar Israël – Op zoek naar een veilig thuis

Stichting Israël en de Bijbel organiseert een ontmoetingsdag op Hemelvaartsdag. Een samenkomst over Messiaanse Joden in Israël en het groeiend aantal Israëli’s dat het land weer verlaat. Thema: 75 jaar Israël – Op zoek naar een veilig thuis. David van Wijck (foto) is een van de sprekers.

Vaak zijn we vooral gefocust op de Joden die naar Israël emigreren. Dat aantal wordt precies bijgehouden en overal gepubliceerd. Voor de exacte cijfers van het aantal Israëli’s dat hun thuisland verlaat, moet je iets meer moeite doen. Terwijl er juist in deze groep een opvallende stijging is te zien.

Waarom verlaten steeds meer Israëli’s hun thuis? Heeft het te maken met de (on)veiligheid in het land?

De afgelopen jaren zijn veel Israëli’s uitgeweken naar wereldsteden als Parijs, New York, Londen en heel opmerkelijk Berlijn. Waarom verlaten steeds meer Israëli’s hun thuis? Heeft het te maken met de (on)veiligheid in het land? Wordt het leven in Israël gewoon te duur? Of spelen er nog andere factoren een rol?

Sprekers

Gastspreker Asaf Pelled is evangelist onder het Joodse volk. Hij is jaren geleden vertrokken uit Israël, kent de ins en outs en weet wat het betekent om als Israëli je leven elders op te bouwen.
Andere sprekers zijn Bert Boer en vanuit Oekraïne Sergey en Lesya Dariy.

Kinderprogramma

Voor de jeugd (4-18 jaar) is er een dagvullend programma, en voor de allerkleinsten een crèche. Tijdens de pauze is er catering door Grace Lunchroom. Trakteer uzelf op een lekker Israëlisch broodje falafel of Hollandse kroket of kaas. Ook is er koffie en thee verkrijgbaar voor een klein bedrag.

Toegang gratis

Voor deze samenkomst in Ede zijn gratis kaarten beschikbaar via www.israelendebijbel.nl Via deze pagina is ook een livestream te volgen. Voor kinderen is er een apart programma.

Backpackbijbel

Vijf jaar geleden hebben we de backpackbijbel geïntroduceerd. Dit Nieuwe Testament is inmiddels alle continenten overgegaan en in menig Israëlische rugzak terechtgekomen. David van Wijck neemt ons mee naar de wereld van de backpackers en de werkers onder hen.
Het is alweer vijf jaar geleden dat we de backpackbijbel hebben geïntroduceerd: een klein Nieuw Testament in modern Hebreeuws, speciaal bestemd voor de rondreizende Israëli’s. Dat zijn er zo’n 75.000 per jaar!

We hebben nu een ‘prachtig probleem’: we zijn door de voorraad heen!

Wereldwijd zijn er duizenden Bijbels verspreid en bestaat er intussen een uitgebreid netwerk van werkers onder de Israëlische backpackers. Hierdoor hebben we nu een ‘prachtig probleem’: we zijn door de voorraad heen!

Een herdruk plannen, is ook een moment voor eventuele veranderingen. De afgelopen jaren is gebleken dat de meeste Israëlische backpackers hun Tenach ook nauwelijks kennen, en vaak geen idee hebben wat erin staat over de Messias.
Daarom menen wij dat het goed is om nu een complete backpackbijbel, Tenach en Nieuw Testament, laten drukken. Voor deze uitgave werken we nauw samen met The Bible Society in Israel.

Het belangrijkste is om de Israëlische backpacker te voorzien van de Bijbel. Maar om hen te helpen met het ontdekken van de Bijbel voegen we aan de herdruk ook een lijst toe. Een overzicht met allerlei thema’s die aansluiten bij de vragen van de backpacker. Wat zegt de Bijbel bijvoorbeeld over eenzaamheid, angst, teleurstelling, zorgen, wanhoop en een relatie hebben met God? Waar kunnen ze in de Bijbel meer vinden over de Joodse identiteit van Jesjoea, over Zijn liefde voor het Joodse volk en hoe Hij omging met de Joodse wet?

Gods Woord geeft en heeft alle antwoorden voor de zoekende Israëlische backpacker.

Over Israël en de Bijbel

Stichting Israël en de Bijbel zet zich al ruim 50 jaar in voor de wereldwijde verspreiding van Bijbels onder het Joodse volk. Iedere Bijbel wordt persoonlijk overhandigd met het gebed in het hart dat Joodse mensen hun Messias erin zullen herkennen.

Auteur: Redactie Christelijknieuws
Foto’s: © Henk-Jan Oudenampsen
Meer info: www.israelendebijbel.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies