Kanttekeningen bij de VN Agenda 2030 met de Werelddoelen voor duurzame ontwikkeling

Wereldwijd volgen overheden, organisaties en internationale bedrijven de Agenda 2030. Deze agenda is opgesteld door de Verenigde Naties en heeft grote invloed op de economie, maatschappij en technologische ontwikkelingen. Maar wat staat er precies in deze agenda en hoe worden deze doelen bereikt? Family7 sprak in ‘Uitgelicht’ hierover met Peter van der Weerd, voorganger van Upstream.

Agenda 2030

De Agenda 2030 is universeel, hervormend en op rechten gebaseerd. Het is een ambitieus actieplan voor staten, het VN-systeem en alle andere actoren. De Agenda is tot op heden de meest uitgebreide blauwdruk om extreme armoede te elimineren, ongelijkheid te verminderen, en onze planeet te beschermen.

Sustainable Development Goals: Werelddoelen voor duurzame ontwikkeling. Een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering. Dat is de kern van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s).

De 193 lidstaten van de Verenigde Naties (VN) hebben deze ontwikkelingsagenda voor 2015 – 2030 vastgesteld. De agenda bestaat uit 17 doelen. Deze SDG’s heten voluit de Sustainable Development Goals maar worden vaak afgekort naar SDG’s. Zij gelden in alle landen en voor alle mensen.

BLCKBX TV

Enige tijd geleden had Peter van der Weerd een boeiend gesprek met BLCKBX TV over de Eindtijd: Bekijk het artikel hier

Velen vragen zich terecht af: Staan we al met één been in de laatste strijd: de Eindtijd. Peter reageert: ‘Ja, het gaat nu wel heel erg hard, wereldwijde bewegingen lijken de profetieën uit de Bijbel te vervullen. Enkele jaren geleden was dit nog ondenkbaar, nu beweegt alles zich naar een wereldwijd controlesysteem.’

Het gesprek gaat onder meer over deze Bijbelse profetieën, de Dag des Oordeels en de terugkomst van Jezus. Ook bespreken zij het in Openbaringen 13 genoemde teken van het Beest, dat volgens Van der Weerd gestalte krijgt in de vorm van centrale digitale bankmunten (CBDC). “Hierdoor kan de mensheid snel gedwongen worden om te buigen voor het Beest en uiteindelijk keuzes te maken die anti-God zijn,” waarschuwt hij.

Upstream

Peter van der Weerd is voorganger van Upstream, een bijzondere kerk in Apeldoorn gericht op evangelisatie. Wekelijks vinden honderden volwassenen en kinderen de weg naar Upstream. De diensten zijn voor iedereen toegankelijk. Je kunt gewoon binnenstappen. De diensten zijn altijd goed voorbereid en de sprekers gebruiken geen ingewikkelde christelijke woorden of onbegrijpelijke tradities. Je hoeft geen Bijbelse verhalen te kennen om de diensten goed te kunnen volgen. Je bent welkom! Meer informatie over Upstream is te vinden op de website van Upstream

Family7

Family7 is dé 24/7 christelijke televisiezender met programma’s uit die je (weer) in contact brengen met God en met anderen. Ook wil de zender een platform zijn waar christelijke organisaties zichzelf kunnen presenteren. Sinds 2005 is het dé christelijke televisiezender voor jou en je gezin. Het doel: Nederland bereiken met het evangelie van Jezus Christus. Ze zenden televisieprogramma’s uit via hun website en op de Nederlandse televisie. Het bereik blijft groeien: inmiddels ontvangen ruim 4 miljoen huishoudens Family7.

Meer informatie: www.family7.nl
Over Upstream: www.basis.cc
Foto: Videostill Family7

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies