Israëli Chaim Malespin komt in juni naar Nederland

Chaim is medeoprichter van het Aliyah Return Center en The Faithful Galileans. Hij woont en werkt aan het meer van Galilea. Chaim en het team zetten zich in voor Joden die immigreren naar Israël en in het land arriveren met weinig tot niets aan bezittingen. Ook zet Chaim zich in als bruggenbouwer tussen het Joodse volk en de gelovigen uit de volkeren.

Wat betekent Aliyah maken nu echt? Chaim: ‘Ik realiseerde me dat degenen die de reis maken, een baan moeten vinden, een plek om te wonen, Hebreeuws moeten leren en verbinding maken met een gemeenschap. Integreren in een nieuwe samenleving vereist de vastberadenheid van een pionier. Integratie, hechting, aanpassen aan de cultuur is moeilijk. Een serieus probleem kan eenzaamheid zijn als de eerste stappen worden gezet in een nieuw land. Ik leerde tot mijn verbazing dat God specifiek, overal in de Bijbel, volkeren oproept om het herstel van het land te ondersteunen!’

Slechts één keer in de Bijbel zegt God dat Hij iets zal doen met heel Zijn hart en heel Zijn ziel:
Ik zal Mij over hen verblijden en hun goeddoen en Ik zal hen voorgoed in dit land planten met heel Mijn hart en heel Mijn ziel. (Jeremia 32:42)

Antisemitisme

In de wereld neemt het antisemitisme toe. In Israël is politieke onrust, vijanden rondom, en Joden die in de Heere Jezus geloven staan onder druk. Te midden van dit alles keren Joden vanuit alle hoeken van de aarde terug naar Israël, zoals geprofeteerd staat in de Bijbel. Chaim zal op verschillende plekken in Nederland hierover spreken. Wat hebben wij christenen in Nederland te maken met de terugkeer van Joden naar het beloofde land en wat gebeurt er in Israël?

Actuele onrust in Israël

De situatie in Israël is uiterst gespannen. In deze video vertelt Chaim over de recente gebeurtenissen in zijn land. Hij roept ons op om te bidden voor de vrede in zijn land en ook om financiële steun te geven voor zijn landgenoten.

Ongetwijfeld zal Chaim tijdens zijn tour door Nederland ook de actuele situatie in zijn land delen met de aanwezigen.

Welkom!

Toegang is gratis. Er zal een collecte zijn. Iedereen is welkom. Opgeven is niet nodig. In deze plaatsen zal Chaim spreken

Vr 16 juni – 19.30 uur: Koningkerk, Kloppersingel 57, 2021 CS HAARLEM (19.00 uur inloop)
Za 17 juni – 10.30 uur: Gebedshuis, Bleeklaan 119, 8921 HA LEEUWARDEN (tot 14.00 uur)
Zo 18 juni – 10.00 uur * : Koningskerk, Kloppersingel 57, 2021 CS HAARLEM (tot ca. 13.00 uur)
Zo 18 juni – 15.30 uur: Het Kompas Stengelinstraat 13, 9414 AT HOOGHALEN (15.00 uur inloop)
Ma 19 juni – 20.00 uur: De Schutse, Schutstraat 147, 7907 CD HOOGEVEEN (19.30 uur inloop)
Di 20 juni – 19.30 uur: De Blauwe Schuit, Warfstraat 1, 9951 BS WINSUM (19.15 uur inloop)
Wo 21 juni – 19.45 uur: Gebouw van de VEZ, Rieteweg 12, 8401 AK, ZWOLLE (19.30 uur inloop)

(*Zo 18 juni Haarlem: Om 10.00 uur is een gebruikelijke dienst, hierin zal Chaim niet spreken. Aansluitend aan de dienst zal Chaim vertellen over het werk van het Aliyah Return Center en Faithful Galileans.)

Meer over Chaim: Aliyah Return Center
Meer over zijn werk: Faithful Galileans
Chaim Malespin: Facebook
Chaim Malespin: Linkedin

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies