Israëli Chaim Malespin komt in april opnieuw naar Nederland

Chaim Malespin is medeoprichter en directeur van het Aliyah Return Center en The Faithful Galileans. Hij woont en werkt aan het meer van Galilea, de omgeving waar Jezus de meeste wonderen deed. Het Aliyah Return Center zet zich in voor Joden die gemigreerd zijn naar Israël met weinig tot niets en hulp nodig hebben bij het opbouwen van hun leven in Israël. Ook zet Chaim zich in als bruggenbouwer tussen het Joodse volk en de gelovigen uit de volkeren.

Hij komt in de periode vlak voor Pesach en hij zal spreken over Pesach – Avondmaal / Verlossingsbeker – Aliyah. Bij de eerste Pesach werd het volk Israël bevrijd uit Egypte en naar het beloofde land geleid. Nu leven we opnieuw in een tijd van Aliyah, de trek van het Joodse volk naar Israël/Jeruzalem.

Aliyah maken

Wat betekent Aliyah maken nu echt? Chaim: ‘Ik realiseerde me dat degenen die de reis maken, een baan moeten vinden, een plek om te wonen, Hebreeuws moeten leren en verbinding maken met een gemeenschap. Integreren in een nieuwe samenleving vereist de vastberadenheid van een pionier. Integratie, hechting, aanpassen aan de cultuur is moeilijk. Een serieus probleem kan eenzaamheid zijn als de eerste stappen worden gezet in een nieuw land. Ik leerde tot mijn verbazing dat God specifiek, overal in de Bijbel, volkeren oproept om het herstel van het land te ondersteunen!’

Slechts één keer in de Bijbel zegt God dat Hij iets zal doen met heel Zijn hart en heel Zijn ziel: Ik zal Mij over hen verblijden en hun goeddoen en Ik zal hen voorgoed in dit land planten met heel Mijn hart en heel Mijn ziel. (Jeremia 32:42)

Antisemitisme

In de wereld neemt het antisemitisme toe. In Israël is politieke onrust, vijanden rondom, en Joden die in de Heere Jezus geloven staan onder druk. Te midden van dit alles keren Joden vanuit alle hoeken van de aarde terug naar Israël, zoals geprofeteerd staat in de Bijbel. Chaim zal op verschillende plekken in Nederland hierover spreken. Wat hebben wij christenen in Nederland te maken met de terugkeer van Joden naar het beloofde land en wat gebeurt er in Israël?

Ongetwijfeld zal Chaim tijdens zijn tour door Nederland ook de actuele situatie in zijn land delen met de aanwezigen. Vanwege de oorlogssituatie in Israël kan het nodig zijn om Chaims planning aan te passen. Houd de website in de gaten voor de laatste stand van zaken.

Welkom!

Toegang is gratis. Er zal een collecte zijn. Iedereen is welkom. Opgeven is niet nodig. In deze plaatsen zal Chaim spreken:

Maandag 8 april 19.30 uur MEPPEL Kruiskerk, Thorbeckelaan 73
Dinsdag 9 april 19.30 uur ALMERE Randstek, Randstad 21-71
Woensdag 10 april 19.30 uur HAARLEM Koningkerk, Kloppersingel 57
Donderdag 11 april 20.00 uur HESEL Evang. Gemeinde, Kirchstrasse 15, DEUTSCHLAND
Vrijdag 12 april 19.30 uur ROTTERDAM Zuiderkapel, Charloisse Lagedijk 593
Zaterdag 13 april 09.30-16.30 VEENENDAAL De Regenboog, De Grote Pekken 11
Zaterdag 13 april 19.30 uur TURNHOUT HIVSET, Herentalsstraat 70, BELGIË
Zondag 14 april 09.30 uur WINSUM Blauwe Schuit, Warfstraat 1
Zondag 14 april 14:00-16:00 uur, GRONINGEN De Bloeiplaats, Suikerlaan 37
Zondag 14 april 19.30 uur HOOGEVEEN Het Oor, Van Goghlaan 7

Meer over Chaim: Aliyah Return Center
Meer over zijn werk: Faithful Galileans
Chaim Malespin: Facebook
Chaim Malespin: Linkedin
Web: www.arc-nederland.nl

Helaas kan Chaim Israël niet verlaten vanwege de oorlogssituatie. Om de samenkomsten toch door te laten gaan, stuurt Chaim zijn familie uit Canada: Tim Heikoop. Tim is directeur van Return Ministries in Canada. Lees hier meer:

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies