Nieuwe tentoonstelling in Nijkerk: Hallo Israël

In het Israëlcentrum in Nijkerk is tot 31 oktober de zomertentoonstelling ‘Hallo Israël’ gratis te bezoeken. Israël bestaat 75 jaar! Beleef iets van dit bijzondere land tijdens deze tentoonstelling. Ontdek de diversiteit van het land, beleef de adembenemende natuur en ontmoet inspirerende mensen uit Israël. Christelijknieuws.nl bezocht de tentoonstelling.

In Hallo Israël ontdek je hoe het moderne Israël in die korte tijd is geworden tot het land dat we vandaag de dag kennen. Je leert Israël kennen en proeft hoe in Israël Bijbelse profetie tot vervulling komt! Hallo Israël is een belevenis voor jong en oud. Ontdek het land bijvoorbeeld met de speurtocht waarbij je codes moet ontdekken om kluisjes te openen. Of bekijk leuke LEGO-bouwwerkjes over Israël en bouw er zelf ook een! De tentoonstelling Hallo Israël is op 13 mei 2023 geopend.

Vriendelijk welkom

We worden heel vriendelijk welkom geheten bij de ingang en ontvangen een uitleg van de tentoonstelling en de speurtocht. De organisatie ‘Christenen voor Israël’ heeft in hun Nijkerkse Israëlcentrum de Jeruzalemzaal omgetoverd tot een stukje Israël, waar je zomaar kunt rondwandelen.

Vorig jaar: Bestemming Jeruzalem

Vorig jaar was er in deze hal een indrukwekkende tentoonstelling over Jeruzalem. Je liep toen door de poort en je keek vervolgens je ogen uit op de shouk, de kleurrijke markt in de nauwe straatjes van de Oude Stad. Er was een nagemaakte tunnel van Hizkia, en via een VR-bril maakten we een tramrit door het hedendaagse Jeruzalem. Ook kon je toen de Klaagmuur bezoeken en zelf een briefje met een persoonlijke tekst op de muur plakken… Bekijk hier ons verslag van die tentoonstelling: Bestemming Jeruzalem

Wel even zoeken…

Dit jaar was er een kleinere ruimte met enkele informatieve onderdelen, verhalen uit Israël op videoschermen en uitleg op spandoeken. De speurtocht leek nog in ontwikkeling, we misten een folder met uitleg en instructies. Je moest codes ontdekken om kluisjes te openen, maar het was niet altijd duidelijk hoe dat werkte. We vroegen enkele keren hulp aan een medewerker die ons heel vriendelijk verder hielp.

Israëlwinkel

Een bezoekje aan de winkel naast de tentoonstelling daarna was een mooie aanvulling. In deze winkel zijn producten uit Israël te koop: boeken, cadeaus, sieraden, zeepproducten en meer. De winkel, ook wel het Israël Producten Centrum genoemd, werd in 1980 gelijktijdig met de stichting Christenen voor Israël opgericht om de handel met Israël te bevorderen. Alle producten uit het assortiment zijn in Israël geproduceerd. De winkel koopt vaak in bij kleine werkplaatsen en fabriekjes en bij bedrijven waar veel nieuwe immigranten werken. Op deze praktische manier willen ze Israël tot troost zijn en de economie stimuleren.
Op de eerste verdieping hebben we vervolgens genoten van een gratis consumptie, verzorgd door uiterst vriendelijke vrijwilligers.

Welkom

Deze tentoonstelling wordt gehouden in het Israëlcentrum aan de Henri Nouwenstraat 34 in Nijkerk. Open tot 31 oktober op werkdagen van 09.30 tot 16.30 uur en op zaterdag van 10.30 tot 15.30 uur. Zon- en feestdagen gesloten. Toegang en consumptie gratis!

Meer over ‘Christenen voor Israël’

‘Christenen voor Israël’ zet zich in om kennis over Israël te verspreiden. Het is belangrijk om goede informatie te geven over Israël, om tegengif te bieden voor de steeds weer oplaaiende Jodenhaat én om de kerk te helpen om te blijven bij de boodschap van Gods Koninkrijk.

Ze verzorgen 650 lezingen per jaar in kerken en op scholen, organiseren tentoonstellingen in het Israëlcentrum en ruim 60.000 gezinnen in Nederland ontvangen de krant ‘Israël Aktueel’. En ze ondersteunen via hun lokale partners diverse projecten in Israël en de Joodse gemeenschap in Oekraïne. Wilt u het werk van ‘Christenen voor Israël’ steunen? Ga dan naar deze pagina: Christenen voor Israël steunen

Auteur: Redactie christelijknieuws
Foto’s: Henk-Jan Oudenampsen
Meer informatie www.christenenvoorisrael.nl
Over de tentoonstelling: hallo.israel75.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies