Zondag voor de Vervolgde Kerk: Zijn wij ons bewust van onze vrijheid?

RD-actueel – Zondag 4 juni 2023 is de Zondag voor de Vervolgde Kerk. Traditiegetrouw is de eerste zondag na Pinksteren de Zondag voor de Vervolgde Kerk, want na de uitstorting van de Heilige Geest begon ook de vervolging.

Verslaggever Robert Jansema spreekt er deze week over met ds. Methorst van de Hervormde Gemeente Apeldoorn en met Rohan. Hij is evangelist in India, om dit werk te kunnen doen wordt hij vanuit Nederland ondersteund door de organisatie Hulp Vervolgde Christenen. In zijn thuis land India heeft hij dagelijks te maken met onderdrukkingen.

Open Doors en SDOK:

We roepen alle kerken in Nederland op om op 4 juni, tijdens de Zondag voor de Vervolgde Kerk, stil te staan bij onze vervolgde broers en zussen. Dit doe je door de dienst in het teken te stellen van de vervolgde kerk.

Bid voor ons! Die smeekbede hoor je vaak van vervolgde christenen. Vanaf zondag 4 juni willen we daarom samen met jou een week lang bidden voor vervolgde christenen. Bekijk ook onze bijpassende podcasts, verhalen en inspiratie.

De Zondag voor de Vervolgde Kerk valt in 2023 op 4 juni. In veel kerken wordt op deze zondag stil gestaan bij broers en zussen die vervolgd worden en bij wat wij in Nederland kunnen leren van hen. Zondag voor de Vervolgde Kerk is direct de week na Pinksteren. In de Bijbel lezen we dat na de uitstorting van de Heilige Geest ook christenvervolging begon.

Week voor de Vervolgde Kerk

Van zondag tot vrijdag bieden wij samen met Open Doors, HVC en Friedensstimme jou specifieke gebedspunten aan om voor te bidden. Je leest het verhaal van een vervolgde broer of zus en kunt hier met familie of vrienden voor bidden. Elke dag ontvang je een extra inspiratietip zoals een boeiende podcast, een filmpje over een vervolgd christen of een gratis cadeau.

Nacht van Gebed

Vrijdag sluiten we de Week voor de Vervolgde Kerk af door de Nacht van Gebed 2023. Een bijzonder moment om met jouw bijbelstudiegroep, jeugdclub of met vrienden volhardend te bidden voor onze vervolgde broers en zussen. Doe jij mee? Laat ons zien hoe jullie dit doen door ons te taggen op onze social media.

Meer informatie: www.rd.nl
Kijk ook bij: www.opendoors.nl
Of bij www.sdok.nl
Meer nieuws: www.friedensstimme.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies