EH-studenten in actie voor kwetsbare medemensen

60 studenten van het EH-Traject van de Evangelische Hogeschool zetten zich vrijdag 23 juni 2023 in voor de kwetsbare naasten in de samenleving. Dit doen ze door met diverse hulpvragen aan de slag te gaan: opruimen, schilderen, tuinieren, enz. Met hun inzet halen zij geld op voor de Evangelische Hogeschool zodat de unieke onderwijsmissie nu en in de toekomst door gaat.

Een dag lang zetten studenten zich in voor diverse hulpvragen uit de breedte van de samenleving. Zij doen dit in actieplaatsen Barneveld, Deventer, Ermelo, Hilversum, Houten en Wageningen. Voorafgaand aan deze actiedag vragen studenten hun eigen netwerk om hun inzet voor deze dag te sponsoren.

De opbrengst hiervan gaat volledig naar de EH, omdat deze hogeschool afhankelijk is van giften. Zo zorgen ze ervoor dat de EH blijft voortbestaan én maken ze zichtbaar wat de vorming van de EH in hun leven uitwerkt: een maatschappij waarbij je niet alleen aan je eigenbelang denkt, maar als christen het verschil maakt door om te zien naar anderen.

Studenten enthousiast over EH en actiedag

Daan van Rijn: “Ik gun alle jongeren een prachtige tijd toe op de Evangelische Hogeschool, daarom haal ik geld op voor de EH!”

Maaike Leer: “Ik ga met mijn tutorgroep iemand thuis helpen opruimen en schoonmaken. Zo laten we weten dat hij/zij er niet alleen voor staat! Laten we onze naasten liefhebben zoals Jezus ons dat vroeg.”

De IMPACTday wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Present. Stichting Present is een landelijke organisatie die hulpvragen en mensen die hulp willen geven aan elkaar verbindt.

Meer over de Evangelische Hogeschool

De EH is een unieke hogeschool waar jongeren in diverse opleidingen worden toegerust voor het leven. Op de EH leren jongeren om steviger in het leven te staan, leren ze wie ze zijn en ontdekken ze wat echt belangrijk is. Tijdens een opleiding op de EH worden studenten geholpen met het ontdekken dat Gods liefde de beste basis is voor het leven en dat Zijn liefde alle aspecten van het dagelijks leven doortrekt. Dit jaar werkten 140 studenten voor het EH-Basisjaar mee aan de IMPACTday. De IMPACTday voor het EH-Traject – met meer dan 60 studenten – vindt plaats op 23 juni 2023.

Meer informatie: www.eh.nl
Of lees dit eerdere artikel: Impactday
Auteur: Evangelische Hogeschool – Amanda Herrera

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies