Zending over Grenzen viert jubileum met bijzondere Masterclass

Almere – Vanwege haar vijftigjarig jubileum én om de betrokken ondernemers te bedanken, organiseert Zending over Grenzen op 15 juni a.s. een Jubileummasterclass over persoonlijk leiderschap. Deze masterclass vindt plaats in het Van der Valk hotel te Almere en is gratis toegankelijk. Speciaal bedoeld voor alle ondernemers, leidinggevenden en professionals die anderen en het werk van Zending over Grenzen een warm hart toedragen. Aanmelden kan hier voor nog vrije plaatsen

Hoofdspreker tijdens deze masterclass is Professor Gabriël Anthonio, bijzonder hoogleraar sociologie van leiderschap en ervaren bestuurder. Aan de hand van het thema Het leven praat terug, houdt hij de aanwezigen graag een spiegel voor en inspireert hij om nieuwe wegen in te slaan, zowel persoonlijk als zakelijk. Met deze Masterclass wil Zending over Grenzen Nederlandse ondernemers bedanken, die geïnvesteerd hebben in het ondernemerschap van een collega-ondernemer in Oost-Europa. Tegelijkertijd willen ze geïnteresseerde bedrijven meenemen in het verschil dat wordt gemaakt in het leven van mensen in nood.

Ondernemen met toegevoegde waarde

Al 50 jaar biedt Zending over Grenzen hulp aan mensen in Oost-Europa die vaak in schrijnende situaties leven. Via Zending over Grenzen kunnen Nederlandse bedrijven een gezin in bijvoorbeeld Albanië of Roemenië de laatste stap laten zetten, zodat zij zelfvoorzienend worden. Deze beginnende ondernemers in Oost-Europa hebben een helder traject doorlopen op weg naar zelfredzaamheid en worden zo geholpen door middel van kennis, materiaal en financiering.

De resultaten worden teruggekoppeld aan de ondernemers in Nederland die zich hiervoor inzetten. Hannie van Schaik, relatiemanager bedrijven bij Zending over Grenzen: “Het is mooi om te zien dat veel bedrijven willen ondernemen met toegevoegde waarde. Niet alleen voor de bedrijven in Oost-Europa, maar ook voor henzelf. Het geeft invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar we zien ook dat het resulteert in een sterke betrokkenheid rondom het wel een wee van hun ‘buitenlandse collega’s’.”

Project op Maat

Zending over Grenzen biedt bedrijven de mogelijkheid om zelf een ‘Project op Maat’ te kiezen.
“Door krachten en middelen te bundelen, kunnen we veel bereiken en werkelijk verschil maken in vaak uitzichtloze situaties.”, vervolgt Van Schaik. “Steeds meer bedrijven werken graag met ons samen, omdat we met hen bespreken welke optie hun voorkeur heeft. Op die manier wordt het voor beide partijen een Project op Maat, want behalve nuttig mag het ook heel erg leuk zijn om te realiseren!”

Zending over Grenzen

Zending over Grenzen is een internationale organisatie met een Nederlandse vestiging in Almere. Ons doel is om kansarme gezinnen, kinderen en ouderen in Oost-Europa uit de armoede te helpen. Met hulp van sponsors, donateurs en vrijwilligers willen we mensen in nood laten merken dat ze er niet alleen voor staan. Samen met lokale medewerkers en kerken in de betreffende landen zoeken we naar een manier van bestaan waarin zij niet langer afhankelijk zijn van hulp van buitenaf.

Auteur: Denny Klomp – Zending over Grenzen
Meer informatie: www.zendingovergrenzen.nl
Foto: Professor Gabriël Anthonio
Aanmelden kan nog: vrije plaatsen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies