Symposium – Recht op Leven

Nieuwe ontwikkelingen bedreigen het ongeboren leven. Bijvoorbeeld het kweken van embryo’s voor wetenschappelijk onderzoek. Daarom organiseert Schreeuw om Leven op 16 juni een symposium over ‘Recht op leven’ en de rol van de kerk. De kerken in Nederland wordt gevraagd zich uit te spreken voor het leven.

Het recht op leven is geen vanzelfsprekendheid. Dat blijkt recent uit politieke plannen om het kweken van embryo’s voor wetenschappelijk onderzoek wettelijk mogelijk te maken. Maar er zijn meer wetenschappelijke ontwikkelingen die het ongeboren leven bedreigen. In een lezing stelt Arthur Alderliesten, directeur van Schreeuw om Leven, deze biomedische ontwikkelingen aan de orde.

Opkomen voor het ongeboren leven

Alderliesten: “Onze tijd vraagt om het uitgesproken opkomen voor het ongeboren leven. Dat kan door het te hebben over het recht op leven. In het bijzonder is het een roeping van de kerk om juist nu, nu dat leven onder druk staat, zich uit te spreken voor de waarde van het ongeboren leven. En om inclusieve geloofsgemeenschappen te vormen waarbinnen men ontvankelijk is voor het kwetsbare en soms ongevraagde leven.” Tijdens het symposium reageren prominente sprekers uit kerkelijk Nederland op deze oproep.

Vier sprekers

Vier sprekers zullen reageren op het appèl aan de kerk: dr. René de Reuver (scriba PKN), dr. Lambert Hendriks (moraaltheoloog en rector van het priesterseminarie Rolduc), Bernd Wallet (aartsbisschop van aartsbisdom Utrecht – Oud-Katholieke Kerk van Nederland) en ds. W. Visscher (predikant gereformeerde gemeente te Amersfoort). Tijdens het symposium zal het boek ‘Recht op leven’ gepresenteerd worden en wordt het eerste exemplaar uitgereikt.

Boekje ‘Recht op leven’

In dit boekje dat is geschreven door Arthur Alderliesten wordt op actuele biomedische ontwikkelingen gereflecteerd vanuit het ethisch gedachtegoed van Dietrich Bonhoeffer. Het boekje dat is uitgegeven door uitgeverij Brevier zal tijdens het symposium te verkrijgen zijn. Dagvoorzitter is Frans de Koeijer.

Welkom

We nodigen u van harte uit om 16 juni D.V. aanwezig te zijn tijdens het symposium ‘Recht op leven’ in de Sint-Janskerk te Gouda van 13.30 uur tot 17.00 uur. Het symposium is ook te volgen via een livestream.

Meer informatie via de website van Schreeuw om Leven
Auteur: Arthur Alderliesten

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies