Iljo de Keijzer: Ik was chemisch ingenieur en nu ben ik zendeling

RD – Uit en thuis – Van chemicus naar zendeling op de Filipijnen. “Ik was chemisch ingenieur en nu ben ik zendeling.” In ‘Uit of Thuis’ vertelt Iljo de Keijzer over haar roeping naar de Filipijnen. Ze had geen idee waar het lag, maar eenmaal daar aangekomen voelt ze zich enorm thuis.

“Ik had eigenlijk alles tegen om de zending in te gaan: “Ik ben wit, vrouw en single.” Toch woont en werkt ze er nu al achttien jaar en als het aan haar ligt, blijft ze voorgoed. Ze werkt aan een gezamenlijke missie van de Gereformeerde Zendingsbond (GZB) en Overseas Missionary Fellowship(OMF).

Ze geeft dagelijks preektrainingen “De dominees hier krijgen nauwelijks een opleiding, dus ze doen maar wat. Na het zo mooi om de verandering te zien.” Francina gaat met haar in gesprek over heimwee naar familie en de seizoenen.

GZB – Gereformeerde Zendingsbond

De GZB is een organisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland, geworteld in de gereformeerde traditie. Via de jarenlange inzet voor zending (sinds 1901) zijn we verbonden met een veelkleurig netwerk van kerken en gemeenschappen over de hele wereld.
Onze missie: We willen dat mensen over de hele wereld het Evangelie horen en God leren kennen, een plek vinden in een gemeente en leven zoals God het heeft bedoeld.

Wij geloven in de kerk! Het is een unieke plek die God ons geeft om samen te groeien in geloof en het Evangelie te delen met anderen. Samen met kerken in Afrika, Azië, Europa, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten investeren we daarom in lokale gemeenten. We verlangen ernaar dat er overal in deze wereld gemeenschappen zijn waar mensen God kunnen vinden.

Zending doe je altijd samen. De GZB werkt samen met gemeenten in Nederland. Zij worden uitgenodigd om zich met de kerk wereldwijd in te zetten voor zending. Wij zenden dus niet alleen uit, maar worden zelf ook uitgezonden om het Evangelie door te geven in Nederland. Dat maakt zending ook zo inspirerend: we helpen elkaar én leren van elkaar als kerk wereldwijd!

OMF – Overseas Missionary Fellowship

OMF is een wereldwijde gemeenschap van christenen met een hart voor Oost-Azië. We zijn gepassioneerd om het goede nieuws te laten zien en te verkondigen aan de miljarden mensen in Oost-Azië, van wie velen het nog nooit hebben gezien of gehoord.

We delen het goede nieuws van Jezus Christus in al zijn volheid met de volken van Oost-Azië tot eer van God. Door Gods genade willen we een inheemse bijbelse kerkbeweging zien in elke bevolkingsgroep van Oost-Azië, die hun eigen volk evangeliseert en in zending uitreikt naar andere volken.

Als evangelisatiezending, in gemeenschap met lokale kerken in vele landen, zijn wij geroepen om een aanbiddende, biddende en zorgzame gemeenschap te zijn, toegewijd aan wereldwijde evangelisatie. Wij verheugen ons in onze samenwerking met lokale kerken op alle continenten en bidden dat God ons tot een nederige, krachtige, aantrekkelijke gemeenschap maakt, die het goede nieuws brengt aan hen die nog nooit van Jezus Christus hebben gehoord.

Meer informatie: www.rd.nl
Over GZB: www.gzb.nl
Meer over OMF: www.omf.org
Auteur: Reformatorisch Dagblad
Foto: Videostill RD

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies