Don Stephens: We zien wat God aan het doen is

Don Stephens, oprichter van Mercy Ships was begin februari in Nederland. Hij is bijna 75, maar denkt er nog niet aan om met pensioen te gaan. Elke dag nog is hij, soms tot tranen toe, bewogen door wat hij tegenkomt aan boord van de schepen van Mercy Ships: “Ik vraag God mijn hart zacht te houden.”

Don: ’45 jaar geleden zette ik de handtekening die het begin van een bijzondere missie vormde. Het was een handtekening op de aankoopakte van de Anastasis, een voormalig Italiaans cruiseschip. Mijn vrouw Deyon en ik hadden namelijk een droom, een visie. We wilden een schip ombouwen tot drijvend ziekenhuis om gratis veilige chirurgische zorg te bieden aan hen die dat het meest nodig hadden.’

‘Vandaag, precies 45 jaar later, heeft Mercy Ships meer dan 1,2 miljoen mensen kunnen bereiken met medische zorg en training. Ook zijn er meer dan 110.000 levensveranderende operaties uitgevoerd.’

Onmisbaar

‘Het zijn echter niet deze aantallen die Mercy Ships hebben gevormd. Dat zijn de mensen. De duizenden vrijwilligers, donateurs en supporters in gebed. Zij zijn de motor die Mercy Ships draaiende houdt. Daarom wil ik u op deze jubileumdag hartelijk bedanken voor uw steun. U bent een onmisbaar onderdeel van de wereldwijde Mercy Ships-familie. Dank u wel!

Vooruitkijkend naar de toekomst is het mijn grootste gebed dat het personeel en de bemanning trouw blijven aan de kernwaarden van Mercy Ships. Namelijk: God liefhebben, anderen liefhebben en dienen, integer zijn en streven naar uitmuntendheid. Bidt u mee?’

Bekijk de video: 45 jaar Mercy Ships

Blik in onderstaande video met Don Stephens terug op de begintijd van Mercy Ships. ‘Ik hoop ik we een klein maar belangrijk aandeel hebben in de groei van het Koninkrijk op het Afrikaanse continent,’ zegt Don.

Als oprichter Don Stephens dankbaar terugdenkt aan 45 jaar Mercy Ships, ziet hij een groei die hij zich niet had kunnen voorstellen. De organisatie blijft groeien, maar wat volgens hem het belangrijkste is, is trouw blijven aan de kernwaarden: God liefhebben, anderen liefhebben en dienen, integere mensen zijn en streven naar uitmuntendheid.

‘Als we zien wat God aan het doen is en zal blijven doen, hoop ik dat we een klein maar belangrijk aandeel zullen hebben in de groei van het Koninkrijk op het Afrikaanse continent,’ zegt Don.

Auteur: Mercy Ships Nieuwsbrief / Don Stephens
Foto: Mercy Ships
Meer informatie: www.mercyships.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies