Jeftha en Christian – Ver weg van elkaar, maar toch: samen naar school!

Alle kinderen hebben recht op goed onderwijs. Dat geldt voor de 13-jarige Jeftha in Nederland maar ook voor Christian, de jongen die hij sponsort in Burkina Faso. Op school krijgen ze christelijk onderwijs, sluiten ze hechte vriendschappen en werken ze aan hun toekomst. Ver weg van elkaar, maar toch: samen naar school!

Stel jezelf eens voor. Wie ben je en waar woon je?

Jeftha: Ik ben Jeftha Hoogvliet, ik ben 13 jaar en ik woon in Ridderkerk.
Christian: Ik ben Sie Christian Arnold, ook 13 jaar en ik woon in Burkina Faso.

Hoe ziet een schooldag er bij jou meestal uit?

Jeftha: Iedere schooldag begint met een dagopening. Ik heb gemiddeld zes vakken per dag. Gym vind ik het leukste vak. In de pauze zit ik met mijn vrienden in de kantine.
Christian: Voordat de schooldag begint, hijsen we de vlag op het schoolplein. Daarna gaan we naar onze klas waar we met elkaar bidden. Hierna starten we met de eerste les. Ik heb drie vakken op een dag. Mijn favoriete vak is Engels. In de pauze eet ik rijst en soms ook tô. Dat is een deegbal van gierst of maïs. Vaak speel ik in de pauze ook voetbal met mijn vrienden.

Hoe ga je naar school?

Jeftha: Ik ga met de fiets naar school. Het is ongeveer 25 minuten fietsen naar de Guido de Brès.
Christian: Ik ga lopend, dat duurt een kwartier.

Kun je iets vertellen over de brieven die jullie naar elkaar sturen?

Jeftha: Ik schrijf regelmatig brieven naar Christian. Ik schrijf daarin hoe het met mij gaat, ik vraag hoe het met hem gaat én ik vertel hoe het op school gaat. Met kerst kregen we een brief van Christian waarop de drie wijzen uit het oosten waren afgebeeld en we kregen een gezegend 2023 toegewenst.
Christian: Ik heb van Jeftha brieven gekregen waarin hij me groet en aanmoedigt om naar school te gaan.

Wat vind je van het sponsorprogramma?

Jeftha: Ik vind het mooi dat kinderen net als ik naar school kunnen en via sponsoring onderwijs kunnen krijgen. Ik hoop dat Christian later het beroep kan uitoefenen wat hij graag wil worden.
Christian: Het sponsorprogramma is heel mooi, want daardoor kan ik sinds mijn zevende naar school.

Kindsponsoring

Onderwijs biedt hoop, daarom willen we in september 150 kinderen die opgroeien in armoede toegang geven tot christelijk onderwijs, maaltijden en medische zorg. Start u deze maand ook met kindsponsoring?
Ga naar www.woordendaad.nl/samennaarschool

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies