OM-Missiedag: Vol nieuwe inspiratie zetten we onze zoektocht voort

Met grote dankbaarheid kijkt Operatie Mobilisatie terug op de Missiedag, die ze zaterdag 9 september bij hun Missiehuis in Nijkerk mochten organiseren. Blij verrast door de vele bezoekers, die zich hadden laten triggeren door de vraag ‘Wat ga jij doen?’ Werkers uit verschillende landen waren aanwezig om zowel bezoekers als elkaar te inspireren, rechtstreeks vanuit de regio’s waar zij hun werk verrichten.

Dit jaar stond onze Missiedag in het teken van honderden vacatures, verhalen van veldwerkers en de mogelijkheden voor verschillende outreachprogramma’s. Er zijn zoveel mogelijkheden waarvan veel mensen niet weten dat ze er zijn.

Speeddate

De speeddate met één van onze mobilisers was een groot succes. Hoewel het voor sommige nog een stap te ver was, hebben veel mensen hier gebruik van gemaakt. Korte krachtige gesprekken bleken ontzettend waardevol. Het helpt om te kijken wat je verlangens zijn en wat bij jou zou passen. Heel veel ontmoetingen krijgen een vervolg door een oriëntatiegesprek, volgen van een training en zelfs serieuze stappen. Eén van de bezoeksters hoopt in november al naar de Logos Hope te gaan voor langere tijd.

Vervolggesprek

Een bezoeker verteld: “Ik ben enorm dankbaar dat we de Missiedag hebben kunnen bijwonen. De talloze gesprekken, ontmoetingen en contacten hebben mij opnieuw versterkt in mijn reis met God. Alles was tot in de puntjes verzorgd, van het heerlijke eten tot de gevarieerde marktkraampjes. De kinderactiviteiten en het prachtige weer waren een extra zegen. Vol nieuwe inspiratie zetten we onze zoektocht voort en we koesteren de kans die we kregen om deze dag bij te wonen. We hebben zelfs een vervolggesprek gepland met Operatie Mobilisatie en hebben ons ingeschreven voor een van hun trainingen.”

Verlangen

Leonie, mobiliser van OM, deelde haar ervaring over de Missiedag: “Sommige bezoekers kwamen om kennis te maken met Operatie Mobilisatie, terwijl anderen specifiek op zoek waren naar informatie over de missie en wat zij daarin zelf konden gaan doen. Het was opmerkelijk om te zien hoe God in de harten van diverse mensen een verlangen had gelegd en hoe Hij een unieke reis met ieder van hen wil maken. Hij kent exact de behoeften van elk individu en weet met wie ze moeten spreken. Soms was het zelfs voldoende om een vlag te zien of een gesprek te voeren om een bevestiging te ontvangen.” Leonie drukte haar dankbaarheid uit voor de mogelijkheid die God haar en ons bood om een moment op te mogen trekken in de zoektocht van anderen. En we kijken er naar uit om hen opnieuw te ontmoeten.

Meer informatie: www.operatiemobilisatie.nl
Auteur: Operatie Mobilisatie
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies