Cornelis Bosch: Scholen worstelen met het telefoongebruik van leerlingen

Family7 – Scholen worstelen met het telefoongebruik van leerlingen. Telefoongebruik kunnen de lessen flink verstoren en het heeft ook invloed op de leerprestaties van de leerlingen. Op scholen waar al een verbod geldt zien ze een positieve ontwikkeling. Aan tafel Cornelis Bosch van Yona. Zij organiseren voorlichtingen voor jongeren en ouders in verantwoord omgaan met allerlei vormen van media.

Meer over Yona

Elkaar helpen Bijbels te leven in een digitale wereld. Yona verbindt jong en oud als gemeenschap om elkaar te helpen met de mogelijkheden en uitdagingen die dit voor ons meebrengt. Dit doen we met de kracht van samenwerking op basis van gelijkwaardigheid en transparantie. Yona verbindt gezin, kerk, school en organisaties rond het thema mediagebruik.

Yona helpt jong en oud om internet, apps en social media op hun smartphone op een bewust en verantwoorde manier te gebruiken door middel van onder meer voorlichting, workshops, challenges en praktische handreikingen via scholen en kerken.

Besteed je te veel tijd aan social media, online shopping of films kijken? Ben je verslaafd aan online gokken of porno? Yona biedt een ondersteuning op twee manieren: door middel van activiteiten op scholen, clubs en in kerken.

Yona heeft een slagvaardig en actief onbezoldigd stichtingsbestuur. Samen met de Yona-kerngroep zorgen we voor de opbouw van een community waarbij partnerorganisaties en de adviseurs samenwerken.

Een kinderhart – om zuinig op te zijn

Binnen de christelijke gemeente hebben we elkaar hard nodig. YONA verbindt jong en oud door bewustmaking, hulp te bieden en te stimuleren tot verantwoord mediagebruik. Bijbels leven in een digitale wereld is tenslotte voor iedereen een uitdaging, waarbij het gaat om het verlangen van je hart.

Wat kan ik doen? Aan de slag

Het bewust en verantwoord omgaan met mediagebruik begint met het maken van keuzes. Waar moet je beginnen? Waar moet ik over nadenken? Hoe geef ik dit nu concreet invulling?
Voor jongeren hebben wij concrete tips om mee aan de slag te gaan. Voor opvoeders een concreet stappenplan wat kan helpen bij het maken van keuzes en zelf een goed voorbeeld te zijn. Vind je het nog steeds lastig om keuzes te maken of kom je er technisch niet uit? Wij bieden jou via de helpdesk aan om contact op te nemen.

Meer informatie: www.family7.nl
Over Yona: www.yona.nu
Foto: Videostill Family7

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies