Bekijk hier de livestream van de Open Doors-dag Barneveld

Bekijk hier de livestream van het middagprogramma van de Open Doors-dag 2023 op zaterdag 21 oktober 2023. Op het jaarlijkse evenement zijn circa 4.000 bezoekers aanwezig. Het thema dit jaar is ‘Groot is Uw trouw’.

Open Doors-directeur Maarten Dees is blij met de uitverkochte zaal, die zal plaatsvinden in de Midden-Nederland Hallen in Barneveld. “De Open Doors-dag is al vele jaren het belangrijkste en meest gewaardeerde event van Open Doors. Het verbindt de kerk hier – dwars door denominaties heen – met de vervolgde kerk wereldwijd.”

Online te volgen

Dees vervolgt ook blij te zijn dat niemand teleurgesteld hoeft te worden. “De dag is immers ook te volgen via de livestream, televisie (Family7) en in de ether bij Groot Nieuws Radio.”

De ticketverkoop die vlak voor de zomervakantie was gestart, verliep heel vlot. Op 23 augustus waren alle kaarten voor de middagbijeenkomst al vergeven, een maand later was ook de avondbijeenkomst uitverkocht.

Sprekers uit: Noord-Korea, Iran en Burkina Faso.

Drie sprekers uit de vervolgde kerk geven op de Open Doors-dag acte de présence. Zij zijn afkomstig uit Noord-Korea, Iran en Burkina Faso. Daarnaast treedt Darya op met de Open Doors-band. Deze zangeres uit Iran wil met haar muziek een bruggenbouwer zijn tussen verschillende culturen. Ze schrijft Farsi-talige aanbiddingsliederen en zet zich in om het onrecht tegen vrouwen in Iran te bestrijden.

Meer over Open Doors

Open Doors steunt christenen die om hun geloof zijn vervolgd of verdrukt. Open Doors brengt Bijbels en christelijke lectuur naar landen die daarvoor gesloten zijn. Daarnaast geeft Open Doors training en verleent de organisatie praktische hulp, zoals traumazorg en noodhulp.

Christenvluchtelingen in Nederland

Het gebeurt zo nu en dan dat christenvluchtelingen in Nederland het slachtoffer zijn van bedreiging, discriminatie of lichamelijk geweld. Daarom zette stichting Gave eind november 2018 in samenwerking met Open Doors en SDOK een meldpunt op. Hier kunnen christenvluchtelingen melding maken van een bedreiging.

Stichting Gave beheert en onderzoekt alle binnengekomen meldingen. Zo kan de omvang en de ernst van het probleem in kaart worden gebracht en wordt de overheid gestimuleerd tot een adequate aanpak. Het meldpunt is meertalig opgezet (o.a. Arabisch, Engels en Nederlands).

Meer informatie: www.opendoors.nl
Foto: VideoStill YouTube

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies