10.000e bezoeker Open Doors Bezoekerscentrum

Een beetje verrast stapte Jantine Driessen uit Wageningen het Open Doors Bezoekerscentrum binnen. Zij was donderdag de tienduizendste bezoeker en kreeg meteen een feestelijk onthaal van Open Doors.

“Eind augustus was ik al met mijn ouders en zus in het bezoekerscentrum geweest”, vertelt Jantine. “Dat maakte zoveel indruk, dat ik besloot het nog eens over te doen met andere familieleden.” De herfstvakantie was een geschikt moment, dus kwam ze donderdag met haar moeder, zus Marianne, schoonzussen Esther en Willeke, nichtjes Joanne en Sarah en neefjes Guido en Boaz naar Ermelo.

Persoonlijke verhalen

In het Open Doors Bezoekerscentrum ervaren bezoekers door middel van beeld, geluid en persoonlijke verhalen wat het betekent om geen vrijheid van godsdienst te kennen. Ook kunnen zij met eigen ogen zien welk verschil de hulp van Open Doors aan vervolgde christenen maakt.

Professionele opzet

“Wij kennen Open Doors al heel lang”, zegt Jantine. “Het bezoekerscentrum is super mooi en professioneel opgezet. Het is belangrijk dat er aandacht is voor de vervolgde kerk. Het bezoekerscentrum draagt bij aan nog meer bewustwording dankzij het inspirerende verhaal van Bijbelsmokkelaar Anne van der Bijl. Want de vervolging van christenen gaat nog steeds door.”

Gratis toegankelijk

Het Open Doors Bezoekerscentrum is in juli 2021 geopend. Het is gratis toegankelijk, evenals het sinds kort geopende Smokkelbos ernaast. Daar kunnen kinderen op een speelse manier leren over Bijbelverspreiding en ontdekken wat vervolging betekent voor christenen wereldwijd.

Meer informatie: www.opendoors.nl
Bezoek ook het: bezoekerscentrum
Auteur: Gerhard Wilts

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies