Seminars op Family7 over halloween: Geen onschuldig griezelfeest

Op 31 oktober wordt halloween gevierd. Een feest dat de laatste jaren in ons land in omvang is toegenomen. In het televisieprogramma ‘Hello Heaven’ zendt de christelijke televisiezender Family7 seminars uit, over de geestelijke invloed van halloween.

Geen onschuldig griezelfeest

Stephanie van der Horst-van de Vegte, directrice van Family7 én presentatrice van Hello Heaven: “Nu het feest groeit, is het des te belangrijker om inzicht te geven over de gevolgen van een dergelijk feest. Ik vind het ontzettend belangrijk dat ouders weten wat er schuilgaat achter halloween. Dat het niet zomaar een onschuldig griezelfeest is waar we als christenen zonder gevolgen aan mee kunnen doen.’ In het programma Hello Heaven bespreekt zij met verschillende gasten over de bron van het feest, de Bijbelse duiding en onderbouwing, het effect van het beangstigende karakter van halloween op kinderen en de realiteit van occultisme.

De achtergrond van halloween

‘Mijn grootste zorg is dat veel christenen de deur openen voor duisternis, omdat de verpakking onschuldig lijkt’, vertelt Robert Bron. Hij is voorganger van Evangeliegemeente De Schuilplaats in Ede én de eerste gast in Hello Heaven. ‘Het gaat mij erom dat mensen zich ervan bewust worden wat het met je doet als je meedoet aan zo’n werelds feest vol duisternis. Ik denk niet dat veel mensen zich bewust zijn van de bron van dit soort feesten of dusdanig proactief zijn en dit onderzoeken. Terwijl het zó belangrijk is om te weten wat je in huis haalt, wat je leest en wat je kínderen lezen, meemaken en kopen.’

Bijbelse duiding

In het tweede seminar geeft Jan Willem Grievink duiding over de Bijbelse achtergrond over een feest als halloween. Jan Willem: “De Bijbel is heel duidelijk. Er zijn duistere krachten, en halloween is knipogen met alles wat duister is. Je zet de deur open voor de doden. Er staat in de Bijbel: ‘Heb geen gemeenschap met de onvruchtbaren werken van de duisternis. En halloween hoort daar bij”.

Het effect van het beangstigende karakter op kinderen

Hans Bakker is onderwijspedagoog. In Hello Heaven bespreekt hij met Stephanie het effect van halloween en occultisme op kinderen. Hans: ‘Sommige ouders, ook christelijke, vinden dat het experimenteren met zaken die het bovennatuurlijke bevatten, moet kunnen. Niet wetend dat kinderen zelfs occult belast kunnen raken en daardoor symptomen krijgen die moeilijk te duiden zijn. We hebben het dan bijvoorbeeld over emotionele problemen, zoals angst voor het donker voor het bed gaan. Of over slaapstoornissen, wakker worden van enge dromen waarin spoken voorkomen, en bedplassen.’

Bevrijd door Jezus

Wil de Grand was actief in de paranormale wereld, maar is daar door de Here Jezus uit gered. Zij geeft haar getuigenis in het vierde seminar: “Boven de papierbak heb ik alles kapotgemaakt, zeker wel voor duizend euro”. Ze werd gedoopt: “Ik kwam uit het doopwater op en het lijkt wel alsof toen mijn leven eigenlijk opnieuw begon”.

De 4 seminars worden elke dinsdagavond om 19:30 uur in oktober uitgezonden.

De uitzendingen in overzicht

Seminar 1: De achtergrond van halloween
Waar komt halloween vandaan, wat is de bron en moeten we ons hier zorgen over maken?
Gast: Voorganger Robert Bron
Uitzenddatum: dinsdag 3 oktober om 19:30 uur

Seminar 2: De Bijbel en halloween
Wat zegt de Bijbel over de geestelijke wereld en hoe verhoudt zich dit tot halloween?
Gast: Jan Willem Grievink
Uitzenddatum: dinsdag 10 oktober om 19:30 uur.

Seminar 3: Kinderen en halloween
Welk effect heeft het beangstigende karakter van halloween op kinderen?
Gast: onderwijspedagoog Hans Bakker
Uitzenddatum: dinsdag 17 oktober, 19:30 uur

Seminar 4: Bevrijding door Jezus
Een getuigenis over hoe Jezus je kan bevrijden uit de duisternis
Gast: Wil de Grand
Uitzenddatum: dinsdag 24 oktober, 19:30 uur

Over Family7

Family7 is een christelijke televisiezender en kan je bekijken via Ziggo 230, KPN 78, Solcon 300, Caiway 49, Delta 361,online 152, T-Mobile 379, KabelNoord 72, YouFone 51, en vele andere kanalen.
Voor alle aanbieders en het uitzendgebied kijk je op: Family7.nl/Service/op-tv
Via Family7+ kan je live tv kijken én alle programma’s on demand terugkijken: www.family7.nl/plus

Auteur: Family7 / Jeroen Postma
Foto: Family7
Meer informatie: www.family7.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies